c 325
RE: c 325
Ja tak samo jak kolega Bossmann też podejrzewam, że te klamki były z jakiegoś innego pojazdu z tamtych lat.
Facebook. old URSUS tractor
Problem w tym, że konsultowałem to z paroma osobami rozeznanymi w dawnej polskiej motoryzacji i nikt tego nie kojarzy.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Nie przypominam sobie aby klamki od Ursusa 25 pasowały do innych pojazdów. To raczej specjalnie wyprodukowany element dla C 325.
Ten zawias chyba oryginalny, bo podobny do tego z mojej maski, ale trzeba przyznać, że te zawiasy to nie wypał *no* Maska jest podparta tylko w środkowym punkcie i jak śruba czy otwór na zawiasie jest trochę wyrobiony, to maska się buja na boki. Ja go wywaliłem i zrobiłem nowy podwójny zawias jak robiłem maskę i teraz jest git.
Ten RAL z puszki jest ładny, bo 540, to mi za bardzo w fiolet przechodzi.
Ja przy doborze koloru wzoruje się tym zdjęciem:
http://img15.tablica.pl/images_tablicap ... -sycow.jpg
Ja przy doborze koloru wzoruje się tym zdjęciem:
http://img15.tablica.pl/images_tablicap ... -sycow.jpg
Jutro umieszam 540 i zobacze ,kolory komputer pokazuje inaczej a telefon inaczej a laptop inaczej wiec najlepiej zobaczyc na wlasne oko 3005. Mam jeszcze vw kolor to taka krwista "niedotleniona" czerwien, na sloncu jasna a w cieniu ciemna zgniła czerwien. chcę by koor byl na ciapku powalający.

Poszlifowalem troche i powiem ,że idzie...szczotka druciana na malego flexsa ze skęconymi drutami wybiera farbe. maske poklepalem troche ponaginalem ranty. jeszcze przy niej posiedze.

Poszlifowalem troche i powiem ,że idzie...szczotka druciana na malego flexsa ze skęconymi drutami wybiera farbe. maske poklepalem troche ponaginalem ranty. jeszcze przy niej posiedze.
Też tak uważam, bo ta 3003 na jaki chciałem malować, to mi za bardzo na malinowy przechodzi w słońcu, bo w cieniu jest OK. Kolor musi być taki, że i w słońcu i w cieniu będzie dobrze wyglądał dlatego też na 3005 będę malował.

Do oslony chlodnicy dospawalem ucho bo sie urwalo... opaski porobilem na wzór gorginału tylko z kwasówki.

Do oslony chlodnicy dospawalem ucho bo sie urwalo... opaski porobilem na wzór gorginału tylko z kwasówki.
Jakiś błąd bazy danych wystąpił i widzę post bossmana do postu dambera dopisało 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Czasem tak się zdarza, rzadko ale jest to problem, którego nam się od dłuższego czasu nie udało rozwiązać, bo od strony technicznej wszystko wygląda ok. Proszę zatem o wyrozumiałość, gdy pojawią się takie skrajne przypadki 

Siema Bossmann *tup*
Widzę, że działasz - u mnie stelaż budki jeszcze w rozsypce, ale wracając do koloru blach, to kupiłem dziś RAL 3005 i powiem, że jak dla mnie "to jest to", bo w słońcu kolor nie przechodzi w malinowy, a tak mi się robiło z RAL 3003.
Widzę, że działasz - u mnie stelaż budki jeszcze w rozsypce, ale wracając do koloru blach, to kupiłem dziś RAL 3005 i powiem, że jak dla mnie "to jest to", bo w słońcu kolor nie przechodzi w malinowy, a tak mi się robiło z RAL 3003.
- marek_spectra
Witam, chciałbym zapytać czy oryginalna kierownica z c328 (325) miała w swojej piaście frez-wieloklin czy tylko pojedynczy rowek na klina?