c 325
RE: c 325
ja nie widziałem , literatura nie rysuje takich *rofl*
jeśli to ta czerwona to IMHO lampka z krakowskiej fabryki stosowana w wózkach widłowych
a do czego to ludzie montowali/przy czym wygląda OK i nie razi to jakby inna historia
jeśli to ta czerwona to IMHO lampka z krakowskiej fabryki stosowana w wózkach widłowych
a do czego to ludzie montowali/przy czym wygląda OK i nie razi to jakby inna historia
http://instrukcja.pl/i/ursus_c325_instr ... #photo_top
Pod tym linkiem jest zdjecie ciapka od tyłu i jest tam lampa po jednej stronie i identzczna jak moja.
Pod tym linkiem jest zdjecie ciapka od tyłu i jest tam lampa po jednej stronie i identzczna jak moja.
- Rolnik122894
Szkło z ,,daszkiem" było dopiero w C-330. C-325 i C-328 powinny mieć przy szperaczu takie szkła jak z przodu.
- Rolnik122894
- Rolnik122894
13,8cm o ile dobrze pamiętam.

No nie posiadam dowodów na to że szkło z daszkiem jest od początku produkcji .... ale tez widzialem w insrukcji lub zdjeciu. W każdym razie popatrze.
A co do szkiel i ramek to sa identyczne jak w wfm -ce lub shl wsk bardzo wczesnej serii.

Tunel ma dorobione nowe uszy i już prawie gotowy. Po zaspawaniu otworów w lapkach klamki , zastanawialem sie jak te otwory teraz zrobic???? No ale w sklepiw znalazlem frez tytanowy do metalu i poszlo super.
A co do szkiel i ramek to sa identyczne jak w wfm -ce lub shl wsk bardzo wczesnej serii.

Tunel ma dorobione nowe uszy i już prawie gotowy. Po zaspawaniu otworów w lapkach klamki , zastanawialem sie jak te otwory teraz zrobic???? No ale w sklepiw znalazlem frez tytanowy do metalu i poszlo super.
To mi się podoba, że zwracasz uwagę na takie rzeczy jak rozkalibrowane otwory i je regenerujesz, bo tak to powinno być zrobione. Tak trzymaj 

Facebook. old URSUS tractor
Dzieki. One niebyly rozkalibrowane , to byly juz okragle otwory aklamka krecila sie do okola prawie i dzieki rdzy to sie tam klinowalo.

Tak zamierzam siatkę mocować, nawiercam otworki, rozwiercam stożki i srubka z stożkowym lebkiem chowa sie , na to spaw i szlif i ma być dobrze.... *stress*

Maski ciąg dalszy.

Tak zamierzam siatkę mocować, nawiercam otworki, rozwiercam stożki i srubka z stożkowym lebkiem chowa sie , na to spaw i szlif i ma być dobrze.... *stress*

Maski ciąg dalszy.
Bossmann - widzę, że maska będzie fachowo zrobiona i to mnie cieszy. Bardzo dużo czasu zajmuje takie "rzeźbienie", ale naprawdę warto, bo później widać efekt takiej pracy. Tak trzymaj *tup*
Dziekuje. Czy jest mozliwosć zmierzenia odleglosci ? W miejscu wyciecia w masce tu gdzie filtr powietrza jest ... u mnie jest cos naciete i chyba poszerzone . Interesuje mnie ile jest cm od wypuklenia (rantu) do wypuklenia.
Zdjecie 3 od dolu .
Zdjecie 3 od dolu .
Z tym wymiarem może być ciężko, bo w mojej masce też było to wycięcie bardzo powiększone. Ja co jakiś czas zakładałem maskę i dopasowywałem tak, aby nigdzie nie obcierało.