c-308 lub Dzik-2
RE: c-308 lub Dzik-2
pamiętaj o obudowach przy simeringach półosi najpierw je odkręć przed rozpołowieniem
Witam wszystkich. Wiem ze kolega Arek wyslal mi wiadomosc proszac o poradę ale nie moge jej odczytac !.Napisz jeszcze raz na mego maila. A z ostatniej chwili .Przerobilem w dziku zaplon na pelnego elektronika.Iskra jak piorun. Wszystko pochodzi z poloneza .Po przerobkach wlozylem go do dzikowskiego silnika. Mam jednak klopot i nie wiem czemu silnik po ustawieniu zaplonu wydaje odglos jak by w nim wystepowalo spalanie stukowe. Mam wiele tego typu przerobek na swoim kacie ale teraz nie wiem !!!! co z tym .Moze ty Jacku masz jakis pomysl?
Wiem że panu się spieszyło, ale mógł pan zważać na ortografię.-agrotechnik
Wiem że panu się spieszyło, ale mógł pan zważać na ortografię.-agrotechnik
- Jacek ze Skansena
W czym mam pomóc bo nie łapie. Podaj jeszcze raz proszę.
Za błędy przepraszam . Chodzilo p. Jacku o zaplon, ale problem juz rozwiazalem. Trzeba bylo ustawic jeszcze gazniczek. Pozdrawiam Wojtek.
- Deleted_User
Mam pytanie na temat dzika: o co chodzi że w dziku jest hamulec stożkowy i gdzie on się znajduje??
- Jacek ze Skansena
Fajnie Wojtek, ze ci się udało. Pozdrawiam. I może przy okazji zapytam C 308 o jaki stożek hamulcowy w Dziku chodzi.
- Deleted_User
chodzi mi oto że znalazłem na jakiejś stronie o dziku coś takiego:''Hamulec stożkowy, umieszczony na wałku atakującym, w kąpieli olejowej. Napęd hamulca ręczny, linką Boowden'a''
Tak w dziku jest zastosowany hamulec pomocniczy typu stozkowego w kapieli olejowej (skutecznosc jego jest bardzo watpliwa ale jest)Znajduje sie on na walku atakujacym.Uzywa sie go tylko do przejazdu dzikiem bez osprzetu!!!. Uzywanie jego podczas normalnej pracy np.z zaladowana przyczepa jest niewlasciwe poniewazdo skrzyni (strogaja) sie z niego wiory metalu!!!!!
Pozdrawiam Wojtek
ps.
Za pisanie bez polskich znakow przepraszam, ale nie uzywam polskiego win.
Pozdrawiam Wojtek
ps.
Za pisanie bez polskich znakow przepraszam, ale nie uzywam polskiego win.
- Jacek ze Skansena
O tym hamulcu to wiedziałem tylko nie, że jest stożkowy. Wyjaśniło sie i jest dobrze. Dziękuje.
Mam pytanko, może ktoś wie w którą stronę kręci się wałek odbioru mocy przy Dziku-2 w tyle?
Piszanie dużymi literami w internecie oznacza krzyk. Więc proszę post edytować i małymi literkami poprawić, ale z interpunkcją, bez błędów ortograficznych i z dużymi literami na początku.-agrotechnik
Piszanie dużymi literami w internecie oznacza krzyk. Więc proszę post edytować i małymi literkami poprawić, ale z interpunkcją, bez błędów ortograficznych i z dużymi literami na początku.-agrotechnik
Wałek kręci się w stronę przeciwną do wskazówek zegara. czyli w lewą patrząc z tyłu.
Mam pytanie do Agrotechnik: w moim poscie z dn 8 10 w wyrazie:przesówne owo ó jest na czerwono ,podstawówkę skończyłem jakieś 40 lat temu i wydawało mi się że powinno być u otwarte gdyż w wyrazach "przesuwane" piszemy u a nie ó. ?
Mam pytanie do Agrotechnik: w moim poscie z dn 8 10 w wyrazie:przesówne owo ó jest na czerwono ,podstawówkę skończyłem jakieś 40 lat temu i wydawało mi się że powinno być u otwarte gdyż w wyrazach "przesuwane" piszemy u a nie ó. ?
- agrotechnik
Ja jestem moderatorem i w moich działach lubię porządek. Ale jakby co to poprawię.

Witam. Poszukuje oryginalnej glebogryzarki do Dzika-2. Jeżeli ma ktoś informację o takiej to proszę o wiadomość:lol:<br><br><br><br>Czy ktoś może pracował dzikiem z glebogryzarką i czy taki zestaw daje sobie radę czy kiepsko?
- klusek-rolnik
No, bardzo ciekawa pozycja. Masz możliwość poskanowania tych fotek?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- klusek-rolnik
Oczywiscie... wszystkie zeskanować...?
Witam. Równiez proszę o skany na maila. Z góry dzięki!!!:)
Mnie interesuje osprzęt bo sam trochę go posiadam
Mnie interesuje osprzęt bo sam trochę go posiadam
- klusek-rolnik
mario podaj mi swoją poczte...
Kiedyś od kogoś słyszałem, że napędzać można było, ale Dzikiem jakąś małą pompę albo coś podobnego.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...