Majorek Sławka.
- chrapek3011
RE: Majorek Sławka.
Czerwony Majorek błotniki dostał już przed golubskim zlotem...są zdjęcia w tym temacie.
Jakoś w tym tygodniu nie miałem czasu się nim zająć.Jutro mam jeszcze do sprasowania 4 ha słomy.Jak roboty obrobie będę się znów bawił.
Jakoś w tym tygodniu nie miałem czasu się nim zająć.Jutro mam jeszcze do sprasowania 4 ha słomy.Jak roboty obrobie będę się znów bawił.
To mam zaległości w śledzeniu tematu *blushing*
Prasujesz MAJOR'kiem?
Prasujesz MAJOR'kiem?
Facebook. old URSUS tractor
- chrapek3011
Już przerobiłem cztery prasy...polską 224,niemkę 442,Weglera zwijającą 120 i taką samą 150...siano ma ciężko ale słomę bez problemu.
Miło słyszeć, że ciągnik pomaga w żniwach.
150! łooo... To spoko! ALe w końcu silnik zdrowy, to dlaczego nie.
150! łooo... To spoko! ALe w końcu silnik zdrowy, to dlaczego nie.
- chrapek3011
Silnik 45-konny...w końcu to jak 4011-360.Jutro może jakieś zdjęcie zrobię...bo siano przeleciało...ale jak pogoda goni to się o głupotach nie myśli.
Dokładnie, robotę trzeba zrobić, ale przynajmniej jedną fotę strzel, bo pewnie fajny widok taki odpicowany ZETOR z prasą!
- chrapek3011
Wielka prasa i mały traktorek...I po prasowaniu...pada deszcz.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Faktycznie MAJOR'ek przy tej prasie wydaje się mały. Ekstra widok!
Super klimaty. bocian też dobrze pozował.
- chrapek3011
Chyba najbardziej cieszę się z fotki tego boćka.Choć Majorek niedoceniony,ale robotę wykonał dobrą po raz kolejny!!!
Żabki mu wypłoszyłeś pewnie 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- chrapek3011
No...grzmot się niósł...trochę niebezpiecznie na tej pustej rurze...ale na razie olejem nie pluje.
- chrapek3011
Rozrusznik zregenerowany.Standard polski R7.Na przyszłość planuje oryginalnego PAL-a.
Końcówki wtryskiwaczy,podkładki uszczelniające,przewody,wszystko już zakupione.
Następna sprawa dotyczy pompy wtryskowej.Blok silnika jest starego typu z pompą na sprzęgiełko.Ktoś nieudolnie zaczął przerabiać na pompę wsuwaną nowego typu.A ja jednak chciałbym pozostawić to w oryginale zatem zakupię taką pompę z podstawą,wałek który przechodzi przez sprężarkę,sprzęgiełko i rurki paliwowe do tego typu.W rozliczeniu oprócz gotówki mogę też oddać pompę nowego typu.Wtryskiwacze już zregenerowane...końcówki WZM i ciśnienie ustawione na 160 Atm.Każdy jeden do kreski.Pompa i wałek już w drodze do mnie.Jeszcze sprzęgiełko by się przydało.Nie ma gdzieś ktoś,albo nie słyszał?
Końcówki wtryskiwaczy,podkładki uszczelniające,przewody,wszystko już zakupione.
Następna sprawa dotyczy pompy wtryskowej.Blok silnika jest starego typu z pompą na sprzęgiełko.Ktoś nieudolnie zaczął przerabiać na pompę wsuwaną nowego typu.A ja jednak chciałbym pozostawić to w oryginale zatem zakupię taką pompę z podstawą,wałek który przechodzi przez sprężarkę,sprzęgiełko i rurki paliwowe do tego typu.W rozliczeniu oprócz gotówki mogę też oddać pompę nowego typu.Wtryskiwacze już zregenerowane...końcówki WZM i ciśnienie ustawione na 160 Atm.Każdy jeden do kreski.Pompa i wałek już w drodze do mnie.Jeszcze sprzęgiełko by się przydało.Nie ma gdzieś ktoś,albo nie słyszał?
- dominik5211
http://www.eshop-rychle.cz/ceskenaradi/ ... Zetor-3011
Tu jest na czeskiej stronie kompletne
http://www.eshop-rychle.cz/ceskenaradi/ ... -Zetor-URI
Tu z kolei na allegro jest od zetora supra ale może pasuje
http://allegro.pl/sprzeglo-wkladka-pomp ... 10282.html
Tu jest na czeskiej stronie kompletne
http://www.eshop-rychle.cz/ceskenaradi/ ... -Zetor-URI
Tu z kolei na allegro jest od zetora supra ale może pasuje
http://allegro.pl/sprzeglo-wkladka-pomp ... 10282.html
- chrapek3011
Dzięki Dominik.Szkoda,że kompletnego u nas w Polsce nie można kupić.A za granicą cena trochę powala,ale jak nie będzie wyjścia,to trzeba będzie sprowadzić.
Takie sprzęgiełko jest identyczne w suprze i starach. Kupowałem do swojego w sklepie z częściami do ciężarówek.
- chrapek3011
Jeżeli jest takie jak w Suprze czy Starach to już sytuacja wygląda lepiej.
Kolego Papiszon,czy aby na 100%?
Kolego Papiszon,czy aby na 100%?
Jeśli Ci chodzi tylko o sprzęgiełko (krążek bakielitowy) to na pewno jest to samo. Natomiast ta część, którą zakłada się na wałek pompy, do supra starowska nie pasuje. Wałek w suprze ma większą średnicę. Pasuje do c-360 i podobnych, więc myślę, że do majorka też. Jedynie długość może być inna.