Remont-URSUS C-325
RE: Remont-URSUS C-325
Ja mam pytko jedno pytanie. Jak ty to robisz że cała farba podkładowa jest taka czysta ? W rękawiczkach robisz? czy czyścisz od razu zabrudzenia ?
Gratuluję oraz powodzenia w dalszych pracach.
Gratuluję oraz powodzenia w dalszych pracach.
- chrapek3011
Ja robię tak samo jak Damber.Każdy element przed malowaniem jest gruntownie myty.Z zewnątrz i wewnątrz.Wyczyszczony ze starych warstw farby do czystego metalu i zapodkladowany.Wszystkie części montowane wewnątrz jakichkolwiek obudów również gruntownie umyte,najpierw olejem napędowym a botem benzyną ekstrakcyjną.Części są suchutkie i czyściutkie.I wtedy składam.Mam czyste ręce bo detale też są czyste.Raczej nic nie może się ubrudzić bo nie ma od czego.To samo z narzędziami.Myślę,że Damber robi tak samo jak ja.Pozdrawiam.
Dzięki Panowie 
Cobraxx, ja robie tak: jak już mam wszystkie części zapodkładowane, to w miejscu gdzie będe składał wszystko razem rozkładam czysty karton na którym później składam. Takie części jak pół-ośki, tryby i inne części są umyte rozpuszczalnikiem i praktycznie są czyste. Jak obracam daną część przy składaniu to wycieram ręce w szmatę, która jest nasączona rozpuszczalnikiem
Chrapek robimy dokładnie tak samo *yes*
Czyszczenie i mycie jest czasochłonne, ale warto się troche poświęcić

Cobraxx, ja robie tak: jak już mam wszystkie części zapodkładowane, to w miejscu gdzie będe składał wszystko razem rozkładam czysty karton na którym później składam. Takie części jak pół-ośki, tryby i inne części są umyte rozpuszczalnikiem i praktycznie są czyste. Jak obracam daną część przy składaniu to wycieram ręce w szmatę, która jest nasączona rozpuszczalnikiem

Chrapek robimy dokładnie tak samo *yes*
Czyszczenie i mycie jest czasochłonne, ale warto się troche poświęcić

Facebook. old URSUS tractor
- chrapek3011
No i efekt końcowy też jest taki jak sobie umyśliliśmy.
- Rolnik122894
Tak myślałem, że dziś dodasz zdjęcia z pomalowanym już tylnym mostem!
Co ty dużo mówić. Ciapek młodnieje, coraz piękniejszy....
:D
Kiedy stanie na kołach?
Co ty dużo mówić. Ciapek młodnieje, coraz piękniejszy....

Kiedy stanie na kołach?
Najprawdopodobniej stanie na kołach w przyszłym tygodniu jak kupie nowe szpilki i nakrętki do tylnych kół 

- chrapek3011
Witam.Dobra robota Damber.Tak trzymać.
- Rolnik122894
Już sie fotek doczekać nie mogę.
:D
Ps. Jak już je kupisz napisz po ile stoją, i jaki tam ,,materiał''. Bo nie wiem czy kupić nowe czy reanimować stare....

Ps. Jak już je kupisz napisz po ile stoją, i jaki tam ,,materiał''. Bo nie wiem czy kupić nowe czy reanimować stare....

Rolnik jak masz bardzo zniszczone szpilki to lepiej kupić nowe. Ja za szpilke płaciłem 3,50zł a za nakrętke 1,50zł.
- chrapek3011
Pełen profes.Pozdrawiam
Ciapek od zeszłego tygodnia nareszcie stoi na własnych kołach od ponad roku - nareszcie *tongue*
Teraz prace pewnie znowu troche zwolnią z racji tego, że niebawem będą minusowe temperatury, ale to nic, bo jest jeszcze dużo roboty z drobiazgami. Pozdrawiam.
Teraz prace pewnie znowu troche zwolnią z racji tego, że niebawem będą minusowe temperatury, ale to nic, bo jest jeszcze dużo roboty z drobiazgami. Pozdrawiam.
- Rolnik122894
Cały RT czeka kiedy ciapek wyjedzie z garażu!:D:D
- Rolnik122894
To trzymam kciuki!
Dzięki - przyda się
tym bardziej, że ciapek w przyszłym roku będzie miał 50 lat wieć dobrze było by nim wyjechać w końcu z tego garażu 

- Rolnik122894
I nie pozostanie mu nic innego jak służyć następne 50 lat!
Mam taką nadzieję, a troche roboty się nazbierało *helpless*
- chrapek3011
Witam,Damber.To trochę nie w Twoim stylu,że informujesz nas o tak ważnym wydarzeniu jak nowe buty bez fotki.Pozdrawiam
Witam
No, niestety na nowe buty ciapek będzie musiał poczekać do wiosny.
Dał bym foto, ale w tych starych laczkach to wstyd ludziom pokazywać
:D:D

No, niestety na nowe buty ciapek będzie musiał poczekać do wiosny.
Dał bym foto, ale w tych starych laczkach to wstyd ludziom pokazywać