c-308 lub Dzik-2
RE: c-308 lub Dzik-2
Kolega C-360 napędzał betoniarkę na budowie (nawet pas co kiedyś był do młockarni mu pożyczałem), ale to nie praktyczne, niebezpieczne i nie ekonomiczne.
To jedyne co widziałem napędzane przystawką pasową na własne oczy.
To jedyne co widziałem napędzane przystawką pasową na własne oczy.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Można tu zobaczyć przejściówkę Dzika 2 na Dzika 21. Malowany napis i znaczek tylko tryb. Jak myślicie czy jest to oryginał?
Ursus ten dzik i c-308 to twoje?Czy ktoś może wie jakie orginalne kolory miały Dziki?
- Dobrodziej103
Na pewno czerwone i taka jasna zieleń. A czy były jakieś inne kolory to nie wiem
- Jacek ze Skansena
Ja też nigdzie nie spotkałem innego koloru. Z tym, ze widziałem Dzika w kolorze siwo brązowym, który był używany w komunalce w Świeciu. Może były przemalowywane. Nie wiem. Ale takiego widziałem. Osobiście kolor taki sobie. Jestem ciekawy czy były białe z czerwonym paskiem.
Klusek a może w tej książeczce jeste coś o kolorach?
Klusek a może w tej książeczce jeste coś o kolorach?
Wreszcie udało mi się znaleść powód niedomagań gaźnika w moim dziczku. Okazało się, że to nie dysza główna paliwa lecz dysza powietrza biegu jałowego była za mała co prowadziło do tz. duszenia się przy większym obciążeniu. Teraz pali dobrze i nawet świeca ładnie się przepala co przy starym gaźniku było powszechne.

- Jacek ze Skansena
Mario czy ty na Wilkowice zwieziesz tego Dziczka pokazać na żywo?
Zabrać może nie, ale napewno będę a Wilkowicach i Szreniawie w tym roku. Napewno się poznamy.Pozdrowionka
- Deleted_User
Może kogoś zainteresuje ta pozycja;)
http://www.allegro.pl/item547914101_ins ... nikat.html
http://www.allegro.pl/item547914101_ins ... nikat.html
- Deleted_User
ja mam instrukcje i katalog części zamiennych do Dzika 2
- Deleted_User
Mam pytanie,z czego pasuje przerywacz do dzika?
Super książka,nie wiedziałem że taka istnieje,ja mam inną,opisującą samego dzika a przyczepa i inne maszyny są osobno opisane
P.S. Zainstaluj sobie może Firefoxa - on zaznacza błędy - Ursus
Super książka,nie wiedziałem że taka istnieje,ja mam inną,opisującą samego dzika a przyczepa i inne maszyny są osobno opisane
P.S. Zainstaluj sobie może Firefoxa - on zaznacza błędy - Ursus
Co wy chłopaki z tą ksiąszką ? :no: 

- Deleted_User
Wszystko co dotyczy dzika mnie interesuje,mam to od dzieciństwa,pamiętam jak moi wujkowie naprawiali dzika który służył całej rodzinie,byłem wtedy małym dzieckiem i największa moja radość polegała na tym jak mogłem się przejechać dzikiem,niezapomniane wrażenia,od tego czasu jestem chory na dzika,mam jednego i jestem z niego dumny,muszę go tylko porządnie zrobić tzn.znalazłem oryginalne części na strychu i na wiosnę zamierzam mu je wymienić,mam dużo części oprócz przerywacza i gaźnika,gaźnik jest dobry tylko pływak szwankuje tzn.był dużo razy lutowany i jest ciężki,z czego pasuje pływak do gaźnika jikov 30 POH?
Czy ktoś ma sprzedać oryginalny pług do dzika,posiadam pług konny który był zaczepiany do lisa czyli wózka i pole musiało być orane w dwójkę tzn.jeden prowadził dzika a drugi trzymał pług,a mnie interesuje oryginalny pług na którym się siedzi jedna osoba i wystarczy żeby zaorać pole,mogę się zamienić na pług konny z moją dopłatą
P.S. Zwróć większą uwagę na poprawną pisownię - Ursus
Czy ktoś ma sprzedać oryginalny pług do dzika,posiadam pług konny który był zaczepiany do lisa czyli wózka i pole musiało być orane w dwójkę tzn.jeden prowadził dzika a drugi trzymał pług,a mnie interesuje oryginalny pług na którym się siedzi jedna osoba i wystarczy żeby zaorać pole,mogę się zamienić na pług konny z moją dopłatą
P.S. Zwróć większą uwagę na poprawną pisownię - Ursus
Orginalny pług do Dzika był obrotowy MPO-1 czy coś takiego i trzeba za nim chodzić bo nie ma siedzenia. Mam taki pług, ale z jednym lemieszem bo drugiego poprzedni właściciel zdemontował i zgubił. Mam również trochę innego sprzętu. Jak Chcesz to mogę przesłać zdjęcia mojego pługa.
- Jacek ze Skansena
Mam jeden pług na zbyciu ale jednoskibowy oryginalny jak by kto chciał lub dwu skibowy. Jeden sobie zostawię. Ceny jak zaraz ktoś zapyta to trzy stówki i dwie i pół.
- Deleted_User
Chodzi mi o pług,który jest pokazany w czasopiśmie "Automobilista 5/2008"
- Jacek ze Skansena
Rider pług jak pług kompletny zakładać i w pole. U mnie z tymi fotkami to jest cieżko. Podaj może maila na pw.
- Deleted_User
Ostatnio rozkręciłem gaznik i zauważyłem że stan pływaka jest w kiepskim stanie,chciałbym go wymienic z jakiego motoru dopasuję pływak do gaznika jikov 30 POH?
- Dobrodziej103
Nie z junaka?? Choć pewien nie jestem.