Majorek Sławka.

Tutaj relacjonujemy tylko przebieg prac restauracyjnych naszych ciągników i maszyn, a wszelkie porady itd. opisujemy w dziale Porady i wskazówki
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

RE: Majorek Sławka.

Post autor: Ursus »

Sławek dzielnie działa na swoim terenie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
chrapek3011

Post autor: chrapek3011 »

Fotki z dwóch imprez.Ogólnie są jakie są bo były inne zabawy i nie było za bardzo czasu stać tylko z aparatem.

Lanz-Ursus wrócił niestety z Płonnego na ,,wędce,, za moim Majorkiem.Kłopoty z układem paliwowym nie pozwoliły mu wrócić do Golubia o własnych siłach.
Awatar użytkownika
drandrzej

Post autor: drandrzej »

musze zajechać i obwąchać - coś się wymyśli u Majstra :-))

noo aale widze że jakies majorkowe łowy tez się udały :p
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Kolejne fotki od Chrapka ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
chrapek3011

Kadłub skrzyni biegów w oryginalnym kolorze...odlane logo Zetor na obudowie skrzyni i bloku silnika...nie wszystkie Zetory tak mają.

No i zdobywca trzeciego miejsca...na razie cisza w sprawie nagrody...choć w skali świata to jest to na prawdę wyczyn.
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

Tą ropę to Ci pewnie pocztą wyślą...
Wszyscy wiemy jak się ten konkurs odbywał - luki, zacięcia systemu, jakieś wirusy... Ale poważna firma się zobowiązała więc ropa musi być ;)
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Awatar użytkownika
chrapek3011

Wiem,wiem...ogólnie to traktuję jako dobrą zabawę...a czy będzie czy nie będzie się zobaczy.Już do Andrzeja się śmiałem,że jak wygarnę tą ropę to nie będę gasił !!!Ha,ha...Dożynki Gminne w Książkach zaliczone.Zdjęcia w Pomorskiej i niebawem na stronie GOK w Książkach.
Awatar użytkownika
damber
Kontakt:

Post autor: damber »

Z tego co wyczytałem o konkursie, to organizator konkursu ma prawo wstrzymać nagrody i nie można nic zrobić. Coś mi to "śmierdzi"!
Facebook. old URSUS tractor
Awatar użytkownika
chrapek3011

Czytałeś to samo co ja i chyba każdy zainteresowany.Ogólnie to zabawa,będzie to będzie.Nie to nie.Nie jestem małym dzieckiem żeby być rozczarowanym.Do tej pory jakoś na niedosyt ropy moje traktory nie chorowały,więc będzie i dalej,z wygraną czy też i bez niej.Bawimy się dalej.Niebawem kolejne fotki z przygotowywania Majorka nr II do wstawienia na warsztat.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Zobaczymy co wyjdzie z tym konkursem. Bo dalej cisza, tak?
Awatar użytkownika
chrapek3011

Cisza...do końca września mają czas.Nie spieszy się im.W sumie mnie też.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sławku!! Gratuluję !! Cieszę się razem z Tobą :) Zapewne reszta dziewczyn i chłopaków z RT również :)

Podeślij jakąś fotkę w dobrej rozdzielczości z traktorami i beczkami z paliwem :D Będziemy się chwalić w całym Internecie Tobą i Twoim Zetorkiem :)
Awatar użytkownika
chrapek3011

Na dzień dzisiejszy z Majorka II spadły obciążniki,zawieszenie narzędzi TUZ i instalacja pneumatyczna.

Pod warstwą ,,gnoju,, na pokrywie skrzyni biegów ukazało się kilka ciekawych szczegółów.Pokrywa skrzyni jest pierwszego a za razem najstarszego typu,odlana łącznie z łożyskiem dźwigni zmiany biegów.

Mam nieodpartą chęć zrobienia tego Majorka całkowicie starego typu.Tzn. z pompką zasilającą na pokrywie rozrządu,kierunkowskazami jak przy Welorexie i lampkami tylnymi jak przy Zetorku 25.
Dużo klamotów przy nim jest właśnie z pierwszego wypustu.Cienki zaczep polowy,blok silnika do pompy na sprzęgiełko,filtr powietrza z dokręcanym kolanem,wspomniana pokrywa skrzyni biegów...jeszcze do końca wszystkiego dokładnie nie obejrzałem bo jest ogólnie strasznie obkitowany...zapewne usunięcie tej ,,cudownej,,warstwy objawi jeszcze wiele rzeczy.

Kolejne fotki już niebawem.Co do Konkursu i nagrody...

Moi drodzy.Chciałbym podziękować wszystkim,którzy głosowali na moje zdjęcie...a w szczególności takiemu ,,jednemu,, z naszego portalu,który to zdjęcie przesłał do konkursu.Ale tu miejmy nadzieję się spotkać osobiście w najbliższym czasie.

Jutro jadę po beczki i będę cierpliwie czekał na talon.Oprócz tego przedstawicielstwo ZETOR-a w Polsce zabiera mnie na wycieczkę do Fabryki Zetora w Czechach.To dla mnie jeszcze większe wyróżnienie .

Dziękuję wszystkim i pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Gratulacje i przy okazji Agacie musisz podziękować bo nocami trzaskała pomimo tych przekrętów. Siebie nie liczę bo z koleżeństwa ale ona jak się dowiedziała, że dla ciebie to ruszyła do boju. W Zetorze porób proszę fotki abyśmy mieli oryginalne wiadomości ze źródła. 19 października przypominam spotkanie u Sołtysa i Zlot Starego Zetora w Łochowicach. Zapraszam oczywiście.
Awatar użytkownika
chrapek3011

Ze spotkania skwapliwie skorzystam i pojawi się dwóch Chrapków na dwóch Zetorach.Będzie okazja podziękować Agacie osobiście i zresztą Wam wszystkim ze Skansena.

Karty do aparatu już naszykowane.Relacja będzie z całej eskapady.
Awatar użytkownika
Albercik

Post autor: Albercik »

Chrapku! nie znamy się osobiście, mam nadzieje to jak najszybciej nadrobić :)
Gratuluje wygranych, z wycieczki do Zetora też porób ciekawe zdjęcia!
Gratuluje raz jeszcze wygranej i bogatej stajni :)
Awatar użytkownika
chrapek3011

Dzięki.

Jadą do mnie te Oborniki...chyba w końcu się doczekam,a jak nie to na Zlot Starego Zetora do Jacka zapraszam.
Awatar użytkownika
Wicher

Post autor: Wicher »

No, gratulacje!
Zrób tam jak najwięcej zdjęć, pooglądamy ;)
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

chrapek3011 napisał/a:
Dzięki.

Jadą do mnie te Oborniki...chyba w końcu się doczekam,a jak nie to na Zlot Starego Zetora do Jacka zapraszam.
Dojadą, dojadą :)

A Sławek na laurach nie siada tylko robi!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Albercik i wsie was zapraszam.
ODPOWIEDZ