Remont C4011
RE: Remont C4011
Jakiś czas temu na aukcjach można było poskładać ze 2 blaszaki nowe 

- chrapek3011
Swego czasu jak kręciłem się w naszego kolegi Wichra stronach w jednym miejscu tych kabin było 7 sztuk nowych i do 330 tych kanciastych też z pieć sztuk...piękne czasy...niestety nie ma już możliwości tego zdobycia.
- chrapek3011
Ciepło się zrobiło i roboty wszelkie ruszają.Ogołociłem czterdziestkę i zawiozłem zdemontowane graty do piaskowania.Niebawem kolejne fotki.
No Sławku nareszcie cos się dzieje czekamy na więcej i więcej zdjęć pozdrawiam
Pysznie 
Nie wygląda na styrany, wnęki na hamulce całkiem czyste. Skrzynia od strony sprzęgła nie jest "zagnojona"
Zbiornik paliwa jest z tego ciągnika ? wydaje się jakiś krótki

Nie wygląda na styrany, wnęki na hamulce całkiem czyste. Skrzynia od strony sprzęgła nie jest "zagnojona"
Zbiornik paliwa jest z tego ciągnika ? wydaje się jakiś krótki

- chrapek3011
Zbiornik akurat jest od Majorka,bo praktycznie równolegle zaczynam też swój projekt hot-rod.
Co do tej czystości to na zdjęciach może nie widać,ale jest gnoju i w komorach hamulców i w komorze sprzęgła.Ale od czego jest chemia i myjka.Na dzień dzisiejszy to już zupełnie inaczej wygląda.
Tylny most jest ok i nie będę w niego ingerował.Ktoś nie dawno zakładał cały dyfer nowy.Wiadomo,wszystko zostanie rozebrane do śrubki,korpus wymyty w środku i wyczyszczony szczotkami z zewnątrz,tak jak to zawsze robię i poskładany od nowa.Ze zwolnicami i pochwami to samo.Wszędzie śruby,nakrętki,podkładki nowe,uszczelniacze nowe...i dalej...skrzynia biegów niestety muszę całkowicie zdemontować i poddać szczegółowym oględzinom co zostawić a co wymienić...na razie dwójka-trójka do wymiany...pewnie łożyska,igły...to by było na teraz...
Co do tej czystości to na zdjęciach może nie widać,ale jest gnoju i w komorach hamulców i w komorze sprzęgła.Ale od czego jest chemia i myjka.Na dzień dzisiejszy to już zupełnie inaczej wygląda.
Tylny most jest ok i nie będę w niego ingerował.Ktoś nie dawno zakładał cały dyfer nowy.Wiadomo,wszystko zostanie rozebrane do śrubki,korpus wymyty w środku i wyczyszczony szczotkami z zewnątrz,tak jak to zawsze robię i poskładany od nowa.Ze zwolnicami i pochwami to samo.Wszędzie śruby,nakrętki,podkładki nowe,uszczelniacze nowe...i dalej...skrzynia biegów niestety muszę całkowicie zdemontować i poddać szczegółowym oględzinom co zostawić a co wymienić...na razie dwójka-trójka do wymiany...pewnie łożyska,igły...to by było na teraz...
Koledzy dziś dowiedziałem się od Sławka ze przodek jest już w podkładzie i z nowymi sprężynami także robota idzie pełną parą
miło się patrzy.... ale ten kto to robi wie ile potu wylać trzeba żeby to wszysko dopracować. dobra robota.
- chrapek3011
Witam ponownie.Po uporaniu się z trudnościami sprzętowymi(nadaję z nowego laptopa)nareszcie wracam na Forum.
Tu mnie nie było,ale robota idzie wolno ale dokładnie.
Na dzień dzisiejszy felgi wypiaskowane,opony nowe 4 sztuki zamówione.Tylny most się poskładał.Przód z nowymi sprężynami zapodkładowany jak sam Adam pisał.
Pompa wtryskowa się robi,wtryskiwacze zrobione.Aktualnie znajduję się w trakcie rozbiórki skrzyni biegów.Ten element niestety jest najbardziej umęczony.
Zdjęcia będę dodawał stopniowo...czyli od tyłu do przodu.Zaczniemy od tylnego mostu tak jak ja to zwykłem robić.
Dużo większych i mniejszych elementów czyszczę szczotkami i trochę czasu schodzi ale plan będzie wykonany.A sam właściciel mino zwłoki będzie zadowolony.
Niebawem zdjęcia.
Tu mnie nie było,ale robota idzie wolno ale dokładnie.
Na dzień dzisiejszy felgi wypiaskowane,opony nowe 4 sztuki zamówione.Tylny most się poskładał.Przód z nowymi sprężynami zapodkładowany jak sam Adam pisał.
Pompa wtryskowa się robi,wtryskiwacze zrobione.Aktualnie znajduję się w trakcie rozbiórki skrzyni biegów.Ten element niestety jest najbardziej umęczony.
Zdjęcia będę dodawał stopniowo...czyli od tyłu do przodu.Zaczniemy od tylnego mostu tak jak ja to zwykłem robić.
Dużo większych i mniejszych elementów czyszczę szczotkami i trochę czasu schodzi ale plan będzie wykonany.A sam właściciel mino zwłoki będzie zadowolony.
Niebawem zdjęcia.
- chrapek3011
Wtryskiwacze zrobione.Na początku miałem wymienić wszystkie na nowe,ale postanowiłem powalczyć z tymi skorodowanymi kołpakami i zaoszczędzić parę złotych.Jak widać się udało.Tu gdzie zaoszczędziłem to trzeba znów wydać.Podczas demontażu pompy wtryskowej okazało się że dolne ucho korpusu jest przyklejone na silikon...masakra.Znalazłem drugą pompę ze sprawnym korpusem i się robi,albo nawet już jest zrobiona.
- chrapek3011
Taka sytuacja.Czyli układ paliwowy z głowy.Na silniku do wymiany są trzy uszczelki.Uszczelka miski,jednej bocznej pokrywy i pokrywy tylnej pod kołem zamachowym.Wszystko wymaga gruntownego mycia i czyszczenia do gołego metalu.
Na dzisiaj to tyle.Od jutra na bieżąco będę opisywał i dorzucał zdjęcia,których się nazbierało przez ten czas.
Na dzisiaj to tyle.Od jutra na bieżąco będę opisywał i dorzucał zdjęcia,których się nazbierało przez ten czas.
Pytanko .
Czy odsuwając skrzynię od mostu , ten długi wałek przekaźnika
zawsze tak zostaje z mostem ?
Czy po prostu tak jest wygodniej rozpinać ?
https://images81.fotosik.pl/481/20a7fd0c627c5869.jpg
Czy odsuwając skrzynię od mostu , ten długi wałek przekaźnika
zawsze tak zostaje z mostem ?
Czy po prostu tak jest wygodniej rozpinać ?
https://images81.fotosik.pl/481/20a7fd0c627c5869.jpg
- chrapek3011
Zostaje...bo jak myślę ,nikt z nas oryginalnego ściągacza nie ma...później prosto wybić bez problemu.
z tym ze spawaniem to czary mary. gwintowałes otwor czy spasowalo tak .....