c 325
RE: c 325
Jak bedzie źle sie zapowiadalo to wypelnie profile cynkowanym profilem , ale to po obrubce piaskiem., bo zewnątrz wygladaja ok, ale od strony blachy tam napuchnialo, znow ku górze błonnika jest dobrze.
Z moich pomiarow to blacha 2mm jest na scianie błotnika, czy Ty dawales grubdszą?
Z moich pomiarow to blacha 2mm jest na scianie błotnika, czy Ty dawales grubdszą?
Tak jak piszesz - błotniki są zrobione z 2 mm blachy, i taką też dałem nową.
Facebook. old URSUS tractor
Rozrusznik przygotowany do malowania, czyli jednak jest wszystko OK 
Nie zapomnij pod opaski dać uszczelki, aby woda i brud się nie dostawały do środka. Ja pod swoje opaski z nierdzewki dałem czarną uszczelkę, która jest na taśmie samoprzylepnej - szerokość tej uszczelki to 30 mm, a grubość 3 mm. Idealna do opaski.
Z pedałami zaszalałeś - ciekawie to wygląda, ale jak pisze kolega wyżej, to i tak z czasem zejdzie. U mnie już pierwsze obtarcia się pokazały na pedale sprzęgła i na gazie

Nie zapomnij pod opaski dać uszczelki, aby woda i brud się nie dostawały do środka. Ja pod swoje opaski z nierdzewki dałem czarną uszczelkę, która jest na taśmie samoprzylepnej - szerokość tej uszczelki to 30 mm, a grubość 3 mm. Idealna do opaski.
Z pedałami zaszalałeś - ciekawie to wygląda, ale jak pisze kolega wyżej, to i tak z czasem zejdzie. U mnie już pierwsze obtarcia się pokazały na pedale sprzęgła i na gazie

Aaaa nie jeszcze niewiem czy ok . Mam zamiar zlozyc i przetestowac.w czasie szlifowania kiedy rozlozylem sie na stole i skrupulatnie przylozylem sie do pracy to drucianka na wiartarce zaczepila o material na ktorym lezaly srubki ,szczotki... jak zlapalo ! Jak zaczelo miotać! Po akcji znalazlem 3 szczotki czwartej jeszcze nie. Pisze ze do malowania gotowy , ale sprawdzic jeszcze nie sprawdzilem.
Z otarciami to fakt, pedal gazu byl tak przetarty ze te dwa pasi ktore na sobie posiada byly zdarte, a co mowic farba. Kupilem farbe 2k tzn z utwardzaczem no i sie zobaczy czy potrzyma.
Ta uszczelke to myslalem z detki wyciac i przykleic, ale tasma dwustronna jest dobra alternatywą.

z rozrusznika takie cos mi wypadlo ,jest tego 1 sztuka taka tulejka przecieta ... czy to jest czes rozrusznika?

Z otarciami to fakt, pedal gazu byl tak przetarty ze te dwa pasi ktore na sobie posiada byly zdarte, a co mowic farba. Kupilem farbe 2k tzn z utwardzaczem no i sie zobaczy czy potrzyma.
Ta uszczelke to myslalem z detki wyciac i przykleic, ale tasma dwustronna jest dobra alternatywą.

z rozrusznika takie cos mi wypadlo ,jest tego 1 sztuka taka tulejka przecieta ... czy to jest czes rozrusznika?

- Jacek ze Skansena
To jeśli się nie mylę powinno być na końcu rozrusznika. Za zębatką. Zobacz czy pasuje. Oczywiście trzeba to wymienić raczej.
Fajnie to wygląda z tymi czerwonymi napisami
U mnie był taki sam regulator i też za bardzo nie chciał pasować na te blaszki do mocowania.

U mnie był taki sam regulator i też za bardzo nie chciał pasować na te blaszki do mocowania.
Zbiornik wyszedł elegancko, a deska rozdzielcza, to przysłowiowa "wisienka na torcie" !
Co do korka, to jak masz kierownicę kremową, to korek jak najbardziej ten biały pasował by do kompletu. Z resztą nawet gałki były białe takie stożkowe.
Co do korka, to jak masz kierownicę kremową, to korek jak najbardziej ten biały pasował by do kompletu. Z resztą nawet gałki były białe takie stożkowe.
Dziękuję. Korek i kierownica czarna, a wajha ręcznego hamulca ma kremowe zakończenie .
W masce wycielem przegrode i wstawilem plaskownik , oczywiscie wyprofilowalem go na wzor wycietego elementu. Maska nabrala sztywnosci i czuc jest jej stabilnosc.
W masce wycielem przegrode i wstawilem plaskownik , oczywiscie wyprofilowalem go na wzor wycietego elementu. Maska nabrala sztywnosci i czuc jest jej stabilnosc.
Taki ma właśnie być!Mikolaj napisał/a:
Traktorek będzie piękny ale niestety będzie odbiegać od orgianału w znacznym stopniuza ładny ;D
~Bossmann tylko tak dalej *tup*
-
witam sprawdziłem w swojej 25 to podnóżki ma mniejsze a sprężynka mi wygląda na taką jak w c 330 pozdro
Pewnie nie umiesz znaleźć, bo ta sprężynka wygląda trochę inaczej.
O tak:
http://www.farmexpert.pl/pictures/bigfoto/50019580.jpg
Ta sama sprężynka jest stosowana w C-330 starego typu, więc nie ma problemu z dostępnością. Pozdrawiam *tup*
O tak:
http://www.farmexpert.pl/pictures/bigfoto/50019580.jpg
Ta sama sprężynka jest stosowana w C-330 starego typu, więc nie ma problemu z dostępnością. Pozdrawiam *tup*
Bossmann_ taki dobry jesteś w wyszukiwaniu sprężynek do C325??bossmann napisał/a:
Tak tylko wszyskie sprezynki oprucz tej blokady hamulca nie mogę znaleźć , jak mozesz to podaj jej dlugosc i zdjecie.
Znajdz proszę dla mnie sprężynę klapki wlewu do chłodnicy na masce.

Jak znajdziesz - pogadamy!
Wiadomo! może ktoś inny ma zbyciu tę rzecz, może ktoś potrafi dorobić? Wszystkie oferty mile widziane...