Zetor 25K - przebieg remontu
RE: Zetor 25K - przebieg remontu
Hej Paweł, jak tam z tą lawetą, zorganizowałeś coś 

Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Awaryjnie nic, ale to co miałem od początku na oku okazało się, że pojedzie, gdyż ma dokładnie 7498 kg DMC, a więc mieści się w limicie 7,5 tony przy przewozie na własne potrzeby - więc tachografu nie musi mieć.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- chrapek3011
No witam Pawle po przerwie .Jak prace.
U mnie błotniki już pomalowane, założone i lampy tylne częściowo podłączone.

Jutro więcej fotek.
Może jutro się uda już zrobić przegląd i wykupić OC, potem wizyta w wydziale komunikacji i na Wilkowice powinien mieć już blachy
Aha, no i siedzenie w piątek odebrałem od tapicera. Wkurzyłem się trochę, bo mocowanie poduszek miało być inne początkowo niż to, co zostało ostatecznie zrobione. Powodem jednak mojej zmiany decyzji i zgody na propozycje tapicera był fakt, że nie chciało mu się jechać po materiały i nie zrobiłby mi do piątku tego siedzenia, a w tym tygodniu już urwanie głowy będzie.

Zostały praktycznie 2 dni do Wilkowic, Zetor na dzień dzisiejszy wygląda tak. Musimy jeszcze parę elementów w nim zrobić/poprawić itd.

Jutro więcej fotek.
Tak jak już wyżej napisałem.chrapek3011 napisał/a:
No witam Pawle po przerwie .Jak prace.
Może jutro się uda już zrobić przegląd i wykupić OC, potem wizyta w wydziale komunikacji i na Wilkowice powinien mieć już blachy

Aha, no i siedzenie w piątek odebrałem od tapicera. Wkurzyłem się trochę, bo mocowanie poduszek miało być inne początkowo niż to, co zostało ostatecznie zrobione. Powodem jednak mojej zmiany decyzji i zgody na propozycje tapicera był fakt, że nie chciało mu się jechać po materiały i nie zrobiłby mi do piątku tego siedzenia, a w tym tygodniu już urwanie głowy będzie.

Zostały praktycznie 2 dni do Wilkowic, Zetor na dzień dzisiejszy wygląda tak. Musimy jeszcze parę elementów w nim zrobić/poprawić itd.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
I remoncik dobiega końca - troche szkoda, bo fajny temat był 
PS. Mam nadzieję, że na tym się nie zakończy historia niebieskiego "bociana" *yes*

PS. Mam nadzieję, że na tym się nie zakończy historia niebieskiego "bociana" *yes*
Facebook. old URSUS tractor
Świetna robota!
Zetor prosto z taśmy.
Paweł czy masz jakieś plany na koleją maszynę do remontu? czy może kolejny zetor?
Zetor prosto z taśmy.
Paweł czy masz jakieś plany na koleją maszynę do remontu? czy może kolejny zetor?
*eek** Wygląda, jak byś ZETORA dopiero z centrali odebrał *eek*
Poprostu piękny
Poprostu piękny

Nie, nie on jeszcze będzie trochę "poprawiany", ale to na spokojnie i po, miejmy nadzieje udanym, debiucie.damber napisał/a:
Kolejny już od jakiegoś czasu jest, ale czeka cierpliwie na swoją kolej.cobraxx napisał/a:
Świetna robota!
Zetor prosto z taśmy.
https://forum.retrotraktor.pl/viewthread ... ad_id=2473
Eee, z centrali chyba w gorszym stanie wychodziłydamber napisał/a:
*eek** Wygląda, jak byś ZETORA dopiero z centrali odebrał *eek*
Poprostu piękny

Aż miło popatrzeć...
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
He, he - racja takiego wypicowanego to raczej nie było...*saycheese*
Na pewno szpachli nie byłodamber napisał/a:
He, he - racja takiego wypicowanego to raczej nie było...*saycheese*

- chrapek3011
Pawełku,będziemy szukać suwenirów,jak mówi mój brat.
Dzięki.
Już coraz bliżej. Jak dobrze pójdzie to jutro będzie już założona tablica rejestracyjna. Byłaby dzisiaj, ale przez niezbyt pomocną panią z okienka kasowego w wydziale komunikacji, która nie chciała poczekać 2 minut na koniec pracy - nie udało mi się sfinalizować rejestracji.

Dziś się udało
Próbne przejazdy po Obornikach zrobione, byłem jeszcze raz sprawdzić sobie na stacji diagnostycznej gniazdo świateł przyczepy.

Przy okazji pragnę podziękować za pomoc ekipie stacji kontroli pojazdów Owczarek w Obornikach Śląskich, za porady, miłą obsługę i przegląd oraz sprawdzenie ciągnika.
Wczoraj byłem odwiedzić jeszcze mojego dziadka, który nie miał okazji wcześniej zobaczyć Zetora już ukończonego. A w sumie to od niego zaczęło się to hobby, bo jakby nie zatrudnił się w POMie jako traktorzysta to tato pewnie by się nie zaraził miłością do takich sprzętów.
Z łezką w oku patrzył na traktor, mimo, że nie dał rady już teraz na niego wsiąść, to oglądał każdy detal i przypominał sobie tamte czasy. Teraz jeszcze muszę sobie poradzić z chłodnicą, to wolnej chwili jeszcze raz podjadę i zrobimy rodzinne zdjęcia

Już coraz bliżej. Jak dobrze pójdzie to jutro będzie już założona tablica rejestracyjna. Byłaby dzisiaj, ale przez niezbyt pomocną panią z okienka kasowego w wydziale komunikacji, która nie chciała poczekać 2 minut na koniec pracy - nie udało mi się sfinalizować rejestracji.

Dziś się udało

Przy okazji pragnę podziękować za pomoc ekipie stacji kontroli pojazdów Owczarek w Obornikach Śląskich, za porady, miłą obsługę i przegląd oraz sprawdzenie ciągnika.
Wczoraj byłem odwiedzić jeszcze mojego dziadka, który nie miał okazji wcześniej zobaczyć Zetora już ukończonego. A w sumie to od niego zaczęło się to hobby, bo jakby nie zatrudnił się w POMie jako traktorzysta to tato pewnie by się nie zaraził miłością do takich sprzętów.
Z łezką w oku patrzył na traktor, mimo, że nie dał rady już teraz na niego wsiąść, to oglądał każdy detal i przypominał sobie tamte czasy. Teraz jeszcze muszę sobie poradzić z chłodnicą, to wolnej chwili jeszcze raz podjadę i zrobimy rodzinne zdjęcia

nic innego jak pogratulowac.....
Dziękuję
A jeszcze z racji tego, że ukazało się co nieco z wyjazdu na Oldtimerbazar to wrzucam link:
http://www.youtube.com/watch?v=TWMg2CQzwww

A jeszcze z racji tego, że ukazało się co nieco z wyjazdu na Oldtimerbazar to wrzucam link:
http://www.youtube.com/watch?v=TWMg2CQzwww
Fajny wywiad, ale jakoś mnie kuje w oczy "korek" od chłodnicy 
On był gdzieś emitowany czy tylko na YT?

Korek w wersji antykradzieżowej jest w tej chwili. Jak ktoś ukradnie to sobie może dżem zakręcić nim.SEBRIGHT napisał/a:
Fajny wywiad, ale jakoś mnie kuje w oczy "korek" od chłodnicy
Oryginału szukam. Przywiozłem z Czech, ale nie pasuje.

Na YouTube jest najpierw - zmontowany dla Oldtimerbazar.
W podobnej wersji będzie emisja prawdopodobnie w programie Motosfera na TVP3 i być może AutoZwiad na TV Biznes
Nie wiem dlaczego ale zawsze myślałem że korków jest tylko jeden rodzaj.
Czym się różni ten niepasujący?
Czym się różni ten niepasujący?
Ma zaczepy w zewnętrzną stronę skierowane - a powinien mieć odwrotnie. Może to od innego Zetora
Ja "połasiłem" się na niego w Czechach w pośpiechu bo chyba był ostatni. I nie popatrzyłem.

martwisz mnie , bo jak chyba 3 kupiłem , Jacek też brał .....