Majorek Sławka.
- chrapek3011
RE: Majorek Sławka.
Jak siedzę to siedzę...ale jak robię to robię...felgi po piaskowaniu dostały pierwszą warstwę.Podkład epoksydowy antykorozyjny z Novol'a.
To mi się podoba!
Jak jest materiał to trzeba poganiać z robotą.
Pewnie lada dzień będzie stał na kołach
Jak jest materiał to trzeba poganiać z robotą.
Pewnie lada dzień będzie stał na kołach

Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
Porządne podejście do roboty, to podstawa
Jest z kogo brać przykład 

Ja bym się zdziwił jak by u Chrapka robota stała w miejscu *yes*
Chrapek - jak oceniasz podkład z NOVOL'a? Ja jestem bardzo zadowolony.
Chrapek - jak oceniasz podkład z NOVOL'a? Ja jestem bardzo zadowolony.
Facebook. old URSUS tractor
- chrapek3011
Podkłady i szpachle zawsze używałem z Novola.Z lakierami to różnie,kwestia ceny.Materiałów Novol'a jakby nie było używają profesjonaliści,więc muszą być dobre.
Novol bardzo dobry, motocykle tylko tym lakierujemy. Po ponad roku od malowania nic się nie dzieje.
Fakt faktem, Novol to nie jest najwyższa półka. Są to po prostu popularne i najbardziej przyjazne cenowo produkty - ale nie są wcale najgorsze
Sam też używam i sobie chwalę.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- chrapek3011
Jednak do renowacji pojazdów zabytkowych w większości przypadków fachowcy używają produktów Novol'a.Stosunek jakości do ceny.Dla samochodów i motocykli zabytkowych jest nawet specjalnie dedykowana seria Nowol'a.
Paweł.Już kiedyś rozmawialiśmy na temat malowania i materiałów do tego używanych.
Po co byłby mi lakier PPG ...ja wolę mieć słabiej polakierowany za to max sprawny.
Paweł.Już kiedyś rozmawialiśmy na temat malowania i materiałów do tego używanych.
Po co byłby mi lakier PPG ...ja wolę mieć słabiej polakierowany za to max sprawny.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- chrapek3011
Trochę nowych zdobyczy.Z tego wszystkiego tylko te lampy przednie starego typu są używane.Reszta z metkami.Robiłem małą inwentaryzację to oświetlenia na błotniki tylne do Zetorów mam na 10 szt i odpowiednio zapasowych kloszy.
To do tego niebieskiego z elektryki już mam wszystko,rozrusznik zregenerowany,alternator zregenerowany,regulator nowy,zegar nowy,stacyjka,skrzynka bezpieczników,przycisk rozrusznik,przycisk sygnału,przełącznik kierunkowskazów,gniazdo lampki,gniazdo świateł przyczepy,klakson,czujnik ciśnienia oleju,czujnik świateł Stop,kostka połączeniowa pod siedzeniem,lampy przód-wszystko z logo PAL.
To do tego niebieskiego z elektryki już mam wszystko,rozrusznik zregenerowany,alternator zregenerowany,regulator nowy,zegar nowy,stacyjka,skrzynka bezpieczników,przycisk rozrusznik,przycisk sygnału,przełącznik kierunkowskazów,gniazdo lampki,gniazdo świateł przyczepy,klakson,czujnik ciśnienia oleju,czujnik świateł Stop,kostka połączeniowa pod siedzeniem,lampy przód-wszystko z logo PAL.
Takie lampy by mi się przydały jeden komplet 

- chrapek3011
Te przednie?Będziemy gadać!!!
Dokładnie. Mam jeszcze jednego staruszka to przydałyby mu się takie lampy. Bo te nowsze mam 2 komplety więc starczy.

Hehehe, będą hamulce na tapecie ;D
- chrapek3011
Dokładnie.Czas już te zwolnice zakładać.Do świąt chyba koła zrobię na gotowo.Na tapecie felg ciąg dalszy.Przednie i gwiazdy gotowe w podkładzie akrylowym schną i czekają na przeszlifowanie na mokro.Tylne koło piątku.Na sobotę planuję lakier...o ile pogoda się nie zmieni!
Fotki jeszcze dziś.
Fotki jeszcze dziś.
Sławek pięknie idziesz jak burza szczerze Ci gratuluję drugiego majorka super sprawa i robota do przodu idzie tak trzymaj o pogodę się nie martw święta będą po wodzie dla mnie też pogoda ważna hahaha:p
Sławek, Ty masz serce to roboty
Aż miło popatrzeć. Moje plany lakiernicze jeszcze daleko, ale powoli zastanawiam się jak do tego się zabrać
Dzięki takim zdjęciom, przynajmniej można sobie coś wyobrazić 

- chrapek3011
Złożę koła i to na razie będzie na tyle.Felgi tylne już też polakierowane.
I dalej biorę się za sprawy mechaniczne.
I dalej biorę się za sprawy mechaniczne.