Przyszedł czas na Ursusa C-325
RE: Przyszedł czas na Ursusa C-325
Jest chlopak co dorabia okucia do szaf i temu podobne. Mysle ze problemu niepowinno byc. Co do szlifowania z kawalka metalu tez niezly pomysl , dosc prymitywny ale skuteczny.
Wpisz w yt odlewanie mosiadzu i jest artysta co robi formy itp i jest nr tel. Sprawa wydaje sie byc do zrobienia. Podziel sie info jak bedziesz cos wiedzial.
Co do obrubki pilowanie itp to jest jeszcze lepszy sposob. Poprostu na goraco grzac do bialego i kuc na wzor potem szlifierko wyprofilowac i cacy, nastepnie otworek gwint i ten kawalek z gwintem mozna ze sruby zrobic i umiejscowic w wymaganym miejscu to juz z gorki....
Wpisz w yt odlewanie mosiadzu i jest artysta co robi formy itp i jest nr tel. Sprawa wydaje sie byc do zrobienia. Podziel sie info jak bedziesz cos wiedzial.
Co do obrubki pilowanie itp to jest jeszcze lepszy sposob. Poprostu na goraco grzac do bialego i kuc na wzor potem szlifierko wyprofilowac i cacy, nastepnie otworek gwint i ten kawalek z gwintem mozna ze sruby zrobic i umiejscowic w wymaganym miejscu to juz z gorki....
Dzięki za pomysły
Sprawdzę tego odlewnika
Ty masz komplet klamek? Bo może by zrobić więcej?
Miałem gościa który w samoróbce miał pomasakrowaną maskę od C325 i miał klamki. Chciałem odkupić lub wymienić na jakieś własnoręcznie robione, ale żeby mu tam wszystko działało. No ale nie chce się zgodzić...

Miałem gościa który w samoróbce miał pomasakrowaną maskę od C325 i miał klamki. Chciałem odkupić lub wymienić na jakieś własnoręcznie robione, ale żeby mu tam wszystko działało. No ale nie chce się zgodzić...
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Ja mam komplet. Pewnie lepiej zrobic pare wiecej bo zaraz sie przyponi komus ze mu potrzeba, albo starym sposobem , patrzec ogloszen i dzwonic moze klamke sciagnie ktory.
http://olx.pl/i2/searchform/ juz jest klamka. Dzwon .
http://olx.pl/i2/searchform/ juz jest klamka. Dzwon .
Możesz mi podesłać jeszcze raz link? Bo ten jest błędny
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
http://olx.pl/i2/searchform/
Olx wpisz ursus c 325 i pokaze na pierwszej stronie zfatygowany ciapek vzerwony o nazwoe mariolka.
608290234 to nr do sprzedawcy.
Olx wpisz ursus c 325 i pokaze na pierwszej stronie zfatygowany ciapek vzerwony o nazwoe mariolka.
608290234 to nr do sprzedawcy.
-
Niewiem czemu mi niewychodzi ten link.
- Jacek ze Skansena
Paweł jakbyś robił klamki do C 25 to 2 szt dla Jacka.
Okej, będę miał na uwadze
Dziś się trafiła ramka nówka, jeden z problemów z głowy. Ponadto lampeczki do skompletowania. Z tego co mam na pewno coś wybiorę do Ursuska.

Dziś się trafiła ramka nówka, jeden z problemów z głowy. Ponadto lampeczki do skompletowania. Z tego co mam na pewno coś wybiorę do Ursuska.

i co dzwoniłem za klamka.?
Tak, ale niestety nie do wzięcia była
Przy okazji jak już jest temat klapki to dla porządku wrzucę też tutaj te fotki

Jeszcze taka przymiarka jak już wygrzebałem detale od URsusika
Ma ktoś może oryginalną deskę żeby mi zrobić szablon otworów co i gdzie było ?

Przy okazji jak już jest temat klapki to dla porządku wrzucę też tutaj te fotki

Jeszcze taka przymiarka jak już wygrzebałem detale od URsusika

Ma ktoś może oryginalną deskę żeby mi zrobić szablon otworów co i gdzie było ?

ja się tego podejmę.
Zapewne to niektóre osoby ucieszy - ale powoli wracam do projektu "Ursusik"
Ja sobie dłubię przy Suprze, a tato powoli wziął się z powodu przestoju w innej robocie, za Ursusika
Powoli składają się skrzynie biegów - 2 sztuki, bo jedna nasza, a jedna z zielonego Ursusa z tego filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=Tved1FR3SP0
Może jutro uda mi się zrobić jakieś fotki.
Póki co mam tylko takie zdjęcie

Jak obiecałem - tak się stało
Po wielu miesiącach powróciliśmy do projektu
Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie sprzyjać i nie porzucimy go znów z różnych przyczyn na kilka lat

https://www.youtube.com/watch?v=Tved1FR3SP0
Może jutro uda mi się zrobić jakieś fotki.
Póki co mam tylko takie zdjęcie

Jak obiecałem - tak się stało

nówka czy galwanizowane?
Blachę mam oryginał, mogę zrobić wymiar , ale trzeba poczekać do maja.
Masz na myśli śruby? Wszystkie nowe dajebossmann napisał/a:
nówka czy galwanizowane?

Zrób, na razie mi się nie spieszy z wycinaniem. Porównamy z tym co mi kolega bossman wysłał w skali 1:1Wiesiek napisał/a:
Blachę mam oryginał, mogę zrobić wymiar , ale trzeba poczekać do maja.

Są tu pewne wątpliwości co do dwóch otworów. Może ktoś je rozwieje?
Przy okazji - ma ktoś fotki jak wygląda oryginalnie dźwignia ręcznego gazu i w jakim zakresie się przesuwa? Mniej więcej od - do? Bo wydaje mi się, że u mnie za bardzo "pod nogi" się przesuwa - a widać, że spawane było coś.

otwór mniejszy to 100% do szperacza i 100% w tym miejscu. ten większy niepowinni go być. u mnie jest bo ktoś zrobił a ja używam go do kierunkowskazów.
- Pawelc-328-
Nad przyciskiem sygnału powinien być włącznik szperacza.bossmann napisał/a:
otwór mniejszy to 100% do szperacza i 100% w tym miejscu. ten większy niepowinni go być. u mnie jest bo ktoś zrobił a ja używam go do kierunkowskazów.
Otwór pod ten włącznik jest taki sam jak pod przełącznik kierunkowskazów c-330.
tak racja .. pomyliłem się.
Aha, dzięki, to teraz mamy jasność
Będę musiał też wkomponować tam gdzieś przełącznik kierunków. Zastanawiam się tylko jaki dać - czy ten od C330 (lewo-prawo) czy taki jak w Jelczach Ogórkach - przekręcany z kontrolką.