Wilkowice 2011
- klusek-rolnik
RE: Wilkowice 2011
Planuje przyjechać na Niedziele chyba że kierownik da mi ostatnią sobote wakacji wolną od pracy to wpadnę na dwa dni. Chce do tego czasu wykonać pewien projekt w skali 1:32. Czy sie uda sam nie wiem. No i na pewno wezme ze sobą C-328 i Vistulke. Co do reszty bandy to z pewnością zaplecze do PGRu.
Z wpuszczeniem myślę, że problemu nie będzie, problem może być z miejscem na placu i ewentualnym udziałem w prezentacji. Ale zawsze możesz przyjechać.
Bierzesz pod uwagę zabranie jakiegoś stołu itd? Bo my nie organizujemy stoiska.klusek-rolnik napisał/a:
Planuje przyjechać na Niedziele chyba że kierownik da mi ostatnią sobote wakacji wolną od pracy to wpadnę na dwa dni. Chce do tego czasu wykonać pewien projekt w skali 1:32. Czy sie uda sam nie wiem. No i na pewno wezme ze sobą C-328 i Vistulke. Co do reszty bandy to z pewnością zaplecze do PGRu.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Ja cię wpuszczę jak będziesz miał problem. Tak poza tym tematem(dzika) przypominam, że na Wilkowice przyjeżdża ekipa TVN Turbo z programu "Agromachina", która gościła u Marka i u mnie.
Piter nie ma obawy, na pewno zostaniesz wpuszczony i będziesz mógł przystąpić do prezentacji.
Info dla wszystkich modelarzy: prosiłbym o zaopatrzenie się we własny stolik do prezentacji np składany. Ze względu na to, że wyjeżdżam znacznie wczesniej bo już w środę, zabieram trochę rzeczy potrzebnych do życia na kampingu przez kilka dni, więc nie będę miał już miejsca na elementy związane ze stoiskiem.
Miejsce prezentacji oczywiście będzie wydzielone , tuż obok naszych traktorów i przy banerze RT.
Info dla wszystkich modelarzy: prosiłbym o zaopatrzenie się we własny stolik do prezentacji np składany. Ze względu na to, że wyjeżdżam znacznie wczesniej bo już w środę, zabieram trochę rzeczy potrzebnych do życia na kampingu przez kilka dni, więc nie będę miał już miejsca na elementy związane ze stoiskiem.
Miejsce prezentacji oczywiście będzie wydzielone , tuż obok naszych traktorów i przy banerze RT.
Rafał, masz jakieś materiały do zawieszenia tego baneru? Linki itd?
Mamy jeszcze potykacz , w który wmontuje nasze plakaty, a do potykacza przymocuję uchwyty na ulotki. Problem w tym, że potrzebne byłyby dla zabezpieczenia dwa kawałki cienkiej pleksi , przezroczystej. Może ktoś ma i wybiera się do Wilkowic? Wymiar jak dobrze pamiętam coś koło 60x 80 ( 2 kawałki potrzeba takie)
Mamy jeszcze potykacz , w który wmontuje nasze plakaty, a do potykacza przymocuję uchwyty na ulotki. Problem w tym, że potrzebne byłyby dla zabezpieczenia dwa kawałki cienkiej pleksi , przezroczystej. Może ktoś ma i wybiera się do Wilkowic? Wymiar jak dobrze pamiętam coś koło 60x 80 ( 2 kawałki potrzeba takie)
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- klusek-rolnik
Coś postaram się wykombinować.
I jak tam przygotowania u Was?
strasznie powoli , Deutz ma 608 prawie gotów (składam gażnik , regeneruję zawór paliwa , i próbne odpalenie ) , Jaehne jeszcze w polu , bombaj - opracowuję temat regeneracji zaworków w pompie paliwa - więc chwilowo nie chodzi
No ja muszę u siebie do Zetorka zaworki też nowe załatwić. To ostatnia rzecz w ukł. wtryskowym z czego nie jesteśmy zadowoleni. No nie licząc kranika paliwa, który ustawicznie cieknie... Już drugi nowy zakładałem... i dalej to samo
Jakiś pech.
Dziś muszę się trochę pobawić nad potykaczem z naszymi plakatami i ulotkami. Potem jak się uda to pokażę jak to będzie wyglądało.
Linkę, 20 m, już mam do banera. Teraz tylko trzeba się martwić, żeby go zdążyli mi wykonać. Termin niby był obiecany 7 dni roboczych, minęło chyba 4-5 dni.

Dziś muszę się trochę pobawić nad potykaczem z naszymi plakatami i ulotkami. Potem jak się uda to pokażę jak to będzie wyglądało.
Linkę, 20 m, już mam do banera. Teraz tylko trzeba się martwić, żeby go zdążyli mi wykonać. Termin niby był obiecany 7 dni roboczych, minęło chyba 4-5 dni.
Oby zdążyli, żeby tylko nie było jak z ulotkami w zeszłym roku...
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Paweł linkę jak by coś bedę miał. Zapomniałem odpowiedzieć, ciagle jestem w rozjazdach.
Ulotki to my mieliśmy, tylko nie było jak ich rozdawać w sumie. Plakatów nie dosłali , a konkretnie paczka zaginęła i dodrukowali mi drugi raz.SEBRIGHT napisał/a:
Tym razem mam wszystko w domu, więc dojedzie

I jeszcze wielka prośba - może ktoś z Was ma plexi o wymiarach około 60x80 (dokładnie zmierzę jutro) i grubości 3-4 mm ?? Potrzeba tego 2 kawałki takie, koniecznie przezroczysta. Chodzi o to by zabezpieczyć plakaty przed np. deszczem. Teraz są one na wierzchu co może spowodować, że ich przydatność po 1 dniu festiwalu będzie równa zero.
Może ktoś z Was coś takiego ma, może w tej branży pracuje i może nam załatwić. Będziemy wdzięczni.
To weź, ja nie pamiętam jakie tam są odstępy między drzewami, może te 20 metrów co mam to będzie za mało.rafal napisał/a:
Paweł linkę jak by coś bedę miał. Zapomniałem odpowiedzieć, ciagle jestem w rozjazdach.
jak nie znajdziesz plexi to może daj do zafoliowania ?
to dużo pewniejszy sposób , choć pewnie trzeba bedzie na kawałki pociąć
to dużo pewniejszy sposób , choć pewnie trzeba bedzie na kawałki pociąć
No właśnie, ale to wszystko wiąże się też z nakładem czasowym, a mi już go brakuje w chwili obecnej. Plexę wystarczyłoby wsunąć, bo jest tam do tego odpowiednie miejsce.
- Marcin125p
[IMG=http://img814.imageshack.us/img814/3749/lpdq.jpg][/IMG]
Uploaded with ImageShack.us
Planuję przyjechać w niedzielę. Oczywiście najpierw na paradę a potem będę Was szukać (lub odwrotnie)
.
PS. Fajne ulotki, baner też pasuje.
Aha - tytuł artykułu w linku z tego postu niewątpliwie pasuje do Festiwalu
Uploaded with ImageShack.us
Planuję przyjechać w niedzielę. Oczywiście najpierw na paradę a potem będę Was szukać (lub odwrotnie)

PS. Fajne ulotki, baner też pasuje.
Aha - tytuł artykułu w linku z tego postu niewątpliwie pasuje do Festiwalu

RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
- Jacek ze Skansena
My meldujemy się w czwartek po południu. W piątek przygotowujemy stoiska na sprzęty dla wszystkich. Musimy jeszcze wyjechać Pawłowi na przeciw i sfilmować to. Roboty będzie co nie miara. Karol namiot oczywiście nie przeszkadza starostwa. My mieliśmy też ze Starostwa Nakielskiego. Cieszę się, że żyjesz i będę mógł cię zobaczyć na żywo.
Pomyliło mi się. Wiedziałem, że coś nie dotarło na czas, ale nie pamiętałem co...Ursus napisał/a:Ulotki to my mieliśmy, tylko nie było jak ich rozdawać w sumie. Plakatów nie dosłali , a konkretnie paczka zaginęła i dodrukowali mi drugi raz.SEBRIGHT napisał/a:
Tym razem mam wszystko w domu, więc dojedzie
(...)
Jeszcze 10 dni zostało. Już się doczekać nie mogę...
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Jacek!!!;) Ojciec żartował a Ty od razu we wszystko wierzysz;D
No właśnie, tylko 10 dni, a jeszcze tyle roboty!
kurcze , szkodamateuszW napisał/a:
Jacek!!!;) Ojciec żartował a Ty od razu we wszystko wierzysz;D
mnie nęci żeby choć ostatnie kilka km na kołach zrobić
może w przyszłym roku udałoby się zebrać chętnych ?
Andrzej