Patryk98, według informacji które posiadam od ursusa 360 pasuje i nie trze od kołnierz od chłodnicy. Choć miejsca pozostaje niewiele. Co do orginalności- dąże do niej ale nie za wszelką cenę, poza tym Zetorek musi być uruchomiony jak najwcześniej a "dopieszczanie" będzie w kolejną zimę:) Niestety ciągle się urządzam w nowym domu i niektóre rzeczy muszą poczekać na swoją kolej. Kwestia czasu i oczywiście finansów- remont i przebudowa domu to priorytet, Zetorek niestety na drugim miejscu.
Dawid25, dzięki. Ja swoim pojeździłem pół roku, stwierdziłem że pod względem mechanicznym jest w porządku dlatego postanowiłem go wyremontować. Silnika i skrzyni (kupiłem już wyremontowaną) nie ruszałem, reszta przeszła gruntowny remont:
-pompa wtryskowa i wtryski
-pompa wody (dopiero będzie)
- nowa instalacja elektryczna plus nowe lampy
- kasacja luzów na wszystkich pedałach, nowe tuleje na zwrotnicach,nowe sworznie na belce, kasacja luzów na kolumnie kierownicy itd.
- czyszczenie wszystkiego do gołego metalu oraz malowanie
Pewnie i tak o połowie zapomniałem:) Co do ceny farby to ok 500 zł: farba, podkłady (zwykły i reaktywny) utwardzacz, rozpuszczlniki itd. Farba
http://allegro.pl/farba-lakier-ral-9005 ... 04094.html
Zetor 25A, Ursus C- 385, Dniepr 650, Ładowacz UNHZ 500, Pług PZ1, Piła spalinowa Drużba, Snopowiązałka, Suzuki Intruder VLR 1800, Honda PC800