Ostrówek KTO-162

Wszystko o naszych Ursusach
Adrian Salino

Ostrówek KTO-162

Post autor: Adrian Salino »

Witam
Chciałbym pokazać swojego ostrówka,skleiłem kilka ujęć w filmik.Chyba pasuje temat do tego działu skoro ostrówek jest na bazie 360-tki.
https://www.youtube.com/watch?v=cdRJPbJ8SGE&t=579s
pozdrawiam
Ferguson TEA 20
Zetor 25
Ostrówek K 162
Przyczepa D 44-B
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Re: Ostrówek KTO-162

Post autor: Ursus »

Ostrówek to coś co od dawna chodzi mi po głowie - choć nigdy tym nie pracowałem, siedziałem może w środku raz czy dwa tylko na zgaszonym :lol:
Wszyscy co mieli pukają się w głowę i mówią, żeby sobie dać spokój i kupić jak coś to zachodni jakiś sprzęt. W sumie jak miałem większe ciśnienie na Ostrego to potrzebowałem go do zrobienia drogi na działce itd - teraz już mam ogarnięte więc roboty u siebie za dużo bym dla niego nie miał - choć zawsze coś by się grzebło łyżką jedną czy drugą pewnie. Jednak ceny tych sprzętów mnie trochę odstraszają i wizja grzebania w nim :D
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Adrian Salino

Re: Ostrówek KTO-162

Post autor: Adrian Salino »

Ursus pisze: 30 paź 2024, 14:28 Ostrówek to coś co od dawna chodzi mi po głowie - choć nigdy tym nie pracowałem, siedziałem może w środku raz czy dwa tylko na zgaszonym :lol:
Wszyscy co mieli pukają się w głowę i mówią, żeby sobie dać spokój i kupić jak coś to zachodni jakiś sprzęt. W sumie jak miałem większe ciśnienie na Ostrego to potrzebowałem go do zrobienia drogi na działce itd - teraz już mam ogarnięte więc roboty u siebie za dużo bym dla niego nie miał - choć zawsze coś by się grzebło łyżką jedną czy drugą pewnie. Jednak ceny tych sprzętów mnie trochę odstraszają i wizja grzebania w nim :D
Zdania są różne,zależą też od stanu sprzętu.Ja operatorem jestem formalnie,pracowałem chwile na nowych sprzętach i mam porównanie. Moim zdaniem ostrówkiem zrobisz praktycznie to samo,tyle że wolniej bo o dynamice pracy nie ma tu mowy.Komfortu nie ma wcale,ale tak ma właśnie być-bo to jest sprzęt z innej epoki i o to w tym chodzi żeby się bawić a nie zapierniczać 10 godzin dziennie na robocie.Dlatego też na nerwy działają mi ci co pukają się w głowę i polecają sprzęt zachodni.Wykonałem swoim ostrym kilka różnych dróg,przekopów,rowów i plantowałem działki,dla mnie frajda.Awarie się zdarzały,zaliczyłem nawet pęknięcie półosi no i co? 600zł ,kilka godzin pracy i jazda dalej.W zachodnim sprzęcie trzeba mieć grubo w portfelu na utrzymanie.....Więc reasumując jeżeli chcesz zarabiać-sprzęt nowy zachodni,jeżeli chcesz się bawić i czasem lekko dorobić-nie ma nic lepszego od ostrego.
Ferguson TEA 20
Zetor 25
Ostrówek K 162
Przyczepa D 44-B
ODPOWIEDZ