dzisiaj takie kółka dojechały na wyposażenie dodatkowe, obręcze W11 x 36", gdzie docelowo opony w wymiarze 11,2 będą do upraw w ścieżkach z opryskiwaczem i rozsiewaczem nawozów, może też z kombajnem do ziemniaków
opony widoczne na zdjęciu 13,6 R 36 Good Year chętnie sprzedam
Zastanawialem sie na tymi felgami, obrecze w fajnym stanie, ale te opony nalewki do wywalenia i musialbym kupic od razu nowe 13.6-36. W kazdym razie za te 700pln co chlop chcial to warto dla samych felg.
A jaka cena tych opon? Jak nie są uszkodzone nigdzie i cena symboliczna to może bym się skusił jako robocze koła sobie do "Boćka" zrobić na czas remontu.
Martek pisze: ↑06 lut 2023, 21:20
Zastanawialem sie na tymi felgami, obrecze w fajnym stanie, ale te opony nalewki do wywalenia i musialbym kupic od razu nowe 13.6-36. W kazdym razie za te 700pln co chlop chcial to warto dla samych felg.
chłop chciał 900 , miałem blisko do chłopa
dla Pawła info, że na razie próbuje sprzedać za cenę lekko wyższą niż symboliczną
Bardzo ciekawe opony do transportu drogowego zgrają się wysokością z przednimi u Ciebie?
Ja mam 2szt opon Continental 9,5-36 jakby ktoś potrzebował, do oddania za darmo
Miałeś może jakies przygody ze sprzęgłem w swoich Zetorkach? ostatnio podczas wycieczki do lasu z dwiema przyczepami zauważyłem, że sprzęglo raz potrafi się ślizgać, innym razem nie. gdy jest uślizg to ustępuje po odpuszczeniu gazu, przy ruszaniu z 3 biegu z dwiema pełnymi przyczepami za trzecim razem dopiero wystartowałem, podobnie póżniej pełnym gazem na 5 pod wzniesienie zaczęło się poślizgiwać, odjąłem gazu i jechał normalnie.
W domu na zahamowanej przyczepie z ładunkiem rył całe podwórko ale nie chciał się poddać i teraz do końca nie rozumiem dlaczego raz występuje poślizg a innym razem nie. Obstawiam może winna jest zmęczona sprężyna talerzowa w docisku, szkoda że dostęp do okienka w skrzyni jest tak utrudniony , żeby zweryfikować położenie łapek
myślę że tarcza i sprężyny do wymiany, kiedyś przerabiałem to w 355, wtedy to z powodu dostarczonych części kiepskiej jakości i pochodzenia, moja praca wydłużyła się do kilku dni z powtórnym rozciąganiu ciągnika
nie zwróciłem uwagi na zbyt ciasne dopasowanie tarczy na wałku i sprężyny chyba z aluminium
ale ktoś chciał zaoszczędzić i zyskać moim kosztem