Niemieckicg przyczep też było conajmniej kilka rodzajów na kołach 'taczkowych' ale wszystkie co widziałem miały zawieszenie na belce skrętnej i koła poza obrysem skrzyni.
Km200 przez wąski rozstaw kół nawet przy maksymalnym skręcie nie wyjeżdża poza obrys Seicenta. Za to przez krótki dyszel cofa się nią fatalnie - minimalny skręt kół w samochodzie powoduje natychmiastowe uciekanie
przyczepy w bok i trzeba robić korektę. Wczoraj jak pierwszy raz z nią cofałem to normalnie jak świeżak co pierwszy raz w życiu z przyczepą jedzie, hahaha
U mnie ma to być faktycznie toczydełko na pierdółki - zamiast składać siedzenia w SC, upychać tam piłę łańcuchową, kosiarkę itp, po drodze wąchać opary paliwa, a później sprzątać co się naśmieciło łatwiej podpiąć przyczepkę i tam załadować sprzęty.
Do cięższych ładunków mam taki zestaw:

W tym roku spokojnie po 1300kg jabłek do skupu jednorazowo woziła.
Chociaż już mi chodzi po głowie pomysł żeby przystosować ją alternatywnie do podpięcia jej do MF70 i zestaw na zloty gotowy. MF waży 180kg, przyczepka ma 220kg ładowności więc powinna dać radę
Jarekstryszawa - też obczajam temat gum, jak coś ogarnę dam znać. Moje jeszcze wmiarę dobre ale wolał bym mieć w zapasie...
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;