Co myslicie o farbie firmy AGTECH żółta,podobnie korpus też tej firmy.O ta farba tak wygląda.
https://allegro.pl/oferta/farba-zolta-u ... 5035457098
Byłbym wdzięczny za linki do polecanych farb w podobnym kolorze jak na zdjęciu.
I czy ta farba AGTECH da taki kolor jak na tym ciapku bo bardzo mi się podoba i chciałbym na taki kolor przemalować,taki ciemniejszy z deka.
A co do techniki malowania to planuję zrobić tak. Potraktować maskę papierem ściernym mechanicznie a na to dać podkład a potem lakier. Będzie tak dobrze czy trzeba zdzierać farbe do żywej blachy?
Długo się zastanawiałem czy wogóle ją malować bo nie jest brzydka ale kupiłem i pomalowałem już kabinę i nie chcę żeby to kontrastowało ze sobą.

Z mechanicznych spraw ciągnik jest ok,ładnie chodzi,oleju nie bierze,pali w miarę dobrze po tyg postoju (zobaczymy jak w ziemie) drobne rzeczy sam naprawiłem typu światła,hamulec postoju i inne. Chcę jeszcze tylko naprawić pneumatyke bo nie działa wyjście na hamulec przyczepy,domyślam się że to wina tego (zaworu?) co idzie pod spodem,no chyba że to ta końcówka ale mechanikiem nie jestem i posiłkuję się internetem.
Ciągnik kupiłem niedawno do prac przydomowych ewentualnie w planach mam parę morg obsiać czymś i ogród sobie zrobić,więc przyda się