Jak wszystko to wszystko Mam pytanie szczególnie do Jacka - czy tak w oryginale wyglądała skrzynka na akumulator ?? Bo jakaś taka mała mi się wydaje. Nie wiem czy aku by się tam zmieścił ? Bo nie ukrywam, że wygodniej w modelu byłoby zrobić mi skrzynkę niż odwzorowywać akumulator
Jeśli się mogę wypowiedzieć to ten tył od Zetora 25 jest jak najbardziej oryginalny. Skrzynki były różne bo na początku były dwa akumulatory po 75 Ah a potem jeden 150.
Dawno mnie nie bylo, ale dyskusję śledziłem z uwagą. Fajnie, żę ktoś tu pisze bo może ruszy znowu temat zetora. Może piszę nie tam gdzie trzeba, ale Ursus kierownice masz czteroramienną w modelu:rol: a poza tym jest super. Ja swojego zetorka już powoli zabezpieczam przed zimą. Muszę oddać siedzienie do tapicera i teraz albo na wiosnę wymieniam pierścienie i uszczelkę pod głowicą. Może jak znajde czas to popracuje trochę przy blacharce.
witam ostatnio kupiłem zetorka k 25 za 1700zł z pełna dokumetacja z z zapasem 300kilogramowym czesci i mam pytanie czym konkretnym sie różni sie zetor K-25 od 25A bym mógł rozpoznać je od siebie bo wiem ze napewno sprężarką i ze ma zablokowany 6 bieg a czy można go odblokować ??? prosze o odpowiedz .
witam czy zetor 25 wychodziły w 1949 i miały rozrusznik bo mam jednego na oku i on nie ma podnośnika czy to bedzie orginał i po czym można rozróżnic ZETORA 25 od ( K25 i 25A) bu sie nie nadziac przy kupnie pierwszej 25 bo napotkałem sie na stronie ze ZETORY 25 wychodziły do 1948 więc drodzy koledzy prosze o pomoc.