Wilkowice 2007
- Jacek ze Skansena
RE: Wilkowice 2007
Mi się podoba. Każda forma dotarcia do szerszej liczby zainteresowanych jest dobra. Mogę pomóc rozdawać jak będzie trzeba.
Hehe z Rafałem wpadliśmy na pomysł, żeby na ciągnikach przywiesić podstawki specjalne do ulotek - jak się nie uda to będziemy pamiętać o Tobie 
I jak tam idą przygotowania do Wilkowic ?? Jacek już masz zorganizowany transport ?
Jeśli chodzi o mnie to tylko dokończyć model Zetorka i finito
Planuje ostateczne prace przy modelu zakończyć w okolicach poniedziałku - wtorku. Potem zostanie mi wydrukować podpisy do modeli ze zdjęciami i parę takich pierdółek i można ruszać w drogę :p

I jak tam idą przygotowania do Wilkowic ?? Jacek już masz zorganizowany transport ?
Jeśli chodzi o mnie to tylko dokończyć model Zetorka i finito

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
sprzęt praktycznie jest gotowy od zawsze a transport jak wjadę do Wilkowic będę wiedział jaki mam. Ma tego byc dużo bo razem organizujemy sprzęcicho.
No wiesz to zależy od Ciebie - ja w tamtym roku trochę źle zrozumiałem słowa Rafała - bo mówił mi właśnie, żeby wydrukować taką krótką notkę o modelu - to ja dałem fotkę i na całą A4 stronę się rozpisałem. Tymczasem podpatrzyłem u Rafała, że to powinno inaczej wyglądać. Jako przykład możesz podpatrzeć model Farmalla --> KLIK
Jak klikniesz na lupę to Ci się fotka powiększy i widać co pisze
Ale dla pewności wypisze te dane, które tam są zamieszczone:
Marka i ciągnika (wyraźnie pogrubione)
Lata produkcji
Moc
Kraj produkcji
I podstawowe informacje o modelu, skala, czy to produkcja jednostkowa czy seryjna (wtedy podajesz firmę). Można też napisać rok produkcji
Ja do Ursusa i do Zetorka zrobię podobne podpisy, ale dodatkowo z fotkami (swoją drogą to chyba Rafał też miał fotki do modeli, ale to zdjęcie jest zrobione już po Festiwalu jak się składaliśmy i nie widać). Ja fotkę muszę dać, m.in. dlatego, żeby mi uwierzyli że był Zetor 25 na kołach żelaznych
Chyba udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi
Jeśli nie to pytaj.
A możesz na forum wrzucić fotki tych modeli ??
Jak klikniesz na lupę to Ci się fotka powiększy i widać co pisze

Ale dla pewności wypisze te dane, które tam są zamieszczone:
Marka i ciągnika (wyraźnie pogrubione)
Lata produkcji
Moc
Kraj produkcji
I podstawowe informacje o modelu, skala, czy to produkcja jednostkowa czy seryjna (wtedy podajesz firmę). Można też napisać rok produkcji

Ja do Ursusa i do Zetorka zrobię podobne podpisy, ale dodatkowo z fotkami (swoją drogą to chyba Rafał też miał fotki do modeli, ale to zdjęcie jest zrobione już po Festiwalu jak się składaliśmy i nie widać). Ja fotkę muszę dać, m.in. dlatego, żeby mi uwierzyli że był Zetor 25 na kołach żelaznych

Chyba udzieliłem wyczerpującej odpowiedzi

A możesz na forum wrzucić fotki tych modeli ??
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Ale nie ma gotowej sieczkarni
Wrzuć fotkę 
Weź też Lanza do kompletu :yes:

Weź też Lanza do kompletu :yes:
A pomyślałeś o jakiejś osłonie na modele ?? Bo jakbyś miał takie małe akwarium, żeby na nie położyć to byłyby bezpieczniejsze. No i nie musiałbyś pilnować non stop - wiem co to znaczy bo w tamtym roku tak Ursusa musiałem pilnować - jak nie ja to rodzice 

No i jeszcze tydzień został. Wypadałoby trochę malucha przeglądnąć, żeby w miarę bezawaryjnie przejechał te 380 km (w jedną stronę)
jakby co to teżmogę pomóc ulotki rozdawać.
jakby co to teżmogę pomóc ulotki rozdawać.
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
No czasu coraz mniej
Nie zazdroszcze Ci takiej trasy - ja mam całe szczęście o 300 km mniej od Ciebie. Ale czego się nie robi dla hobby 
Obowiązkowo kto będzie z Retrotraktorzystów na Festiwalu to musi się zameldować na stoisku
Tak mniej więcej będą się prezentowały modele

Obowiązkowo kto będzie z Retrotraktorzystów na Festiwalu to musi się zameldować na stoisku

Tak mniej więcej będą się prezentowały modele

chłopaki, Wilkowice już sa przygotowywane. Jak zwykle zostawiono troszkę zboża na pniu (ale nie dla Zbyszka "Kosiarki" ze swoim C325), Jestem ciekaw jak będzie wyglądać toczenie beczki. Swoją drogą są dość fajne nagrody (np. olej silnikowy - cały galon)
Nie wiem czy wiecie, ale w tym roku będzie zmiana konferensjera. Dotychczasowy chce odpocząć troszkę i nacieszyć się swoim (...) - jak da radę go przygotować do tego czasu. Zgadnijcie kto poprowadzi w tym roku Festiwal!
/podpowiem: autor tej strony:D/
Nie wiem czy wiecie, ale w tym roku będzie zmiana konferensjera. Dotychczasowy chce odpocząć troszkę i nacieszyć się swoim (...) - jak da radę go przygotować do tego czasu. Zgadnijcie kto poprowadzi w tym roku Festiwal!
/podpowiem: autor tej strony:D/
Nieee Piotrek - naprawdę daj mi spokój - ja się nie nadaje
Ale teraz na poważnie - nadajesz się do tego jak nikt inny i masz gadane. Ja nie potrafiłbym Cie tak godnie zastąpic :yes:
A poza tym - ja dopiero się wkręcam w Festiwal jako wystawiający a nie zwykły zwiedzający - chciałbym trochę użyć tego
W przyszłym roku to prędzej 
P.S. Piotrek bo nie przyjadę :no: ....
Dziś odkopałem na strychu starą tablicę 100 x 70 cm i zrobiłem z niej (no prawie zrobiłem - jeszcze jutro z pół godzinki) tablicę ogłoszeniową/galerię polową
W Wilkowicach prawdopodobnie będą tam ogłoszenia jakieś kupna/sprzedaży oraz kilka zdjęć - m.in. Ursusa którego restauruje Fazer 

A poza tym - ja dopiero się wkręcam w Festiwal jako wystawiający a nie zwykły zwiedzający - chciałbym trochę użyć tego

P.S. Piotrek bo nie przyjadę :no: ....
Dziś odkopałem na strychu starą tablicę 100 x 70 cm i zrobiłem z niej (no prawie zrobiłem - jeszcze jutro z pół godzinki) tablicę ogłoszeniową/galerię polową

Panowie jak przygotowania do Wilkowic? Pewnie bardzo gorączkowe? U mnie Rs-09 , Zetor są gotowe. Wczoraj Holder ładnie zagadał. Zabieram też odnowiony niedawno model pługa Pz-1, działający model zespołu młocarnianiego Warmianka i prasa kuna -3. Jedzie też model Stalinca s-80 w skali 1:20 i kartonowy model Porsche junior no i zobaczymy co jeszce wejdzie.
- Szczepan-1990
W moim przypadku przygotowania kończą się na naładowaniu baterii do aparatu i zatankowaniu motocykla, obiecuję że za rok odwiedze Wilkowice swoim RS-em, w tym roku będę tylko biernym przechodniem:@
- Marcin125p
U mnie POK gotowy na wystawę
. Wezmę aparat później wywołam film i zeskanuję fotki i może trafią do galerii 

RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
No Rafał masakra
Zostały w sumie dwa dni. Ja muszę jeszcze dopieścić Zetorka, odkręcić nóżki od szafki na modele, żeby można było postawić n Twojej szafce. Pomalować drugą warstwę i okleić w środku brystolem tablice ogłoszeń. No a mniejszych spraw to nawet nie byłoby czasu tutaj wypisać. Muszę wszystkie pierdółki przygotować sobie - żeby niczego nie zapomnieć. Mam już listę tego co mam zabrać - narazie jest krótka, ale co chwile dopisuje różne pierdółki - typu płyn do mycia szyb w szafeczce 

Własnie zebrałem część ekwipunku na nasze stoisko i jest rzeczywiście masakra jak ja to zabiorę? 

Ja mam już tablice pomalowana - ewentualnie jak wyschnie to odwróce ją i z tyłu poprawie jeszcze. W szafce zamocowałem tuż pod górną szybą w narożnikach znaczek od Ursusa C328 i tabliczkę z żniwiarki Ż5A Przodownica
Odkręciłem już też nóżki - dzięki temu będzie lepiej Rafale na Twoją szafeczke pasowała. Dziś jeszcze czeka mnie walka z napisem w Zetorku. Może też go trochę pobrudze
Szczególnie koła 
Mam nadzieję, że jakoś się zabierzesz ze wszystkim. Ja mam tą przewagę, że w samochodzie jadę sam - ale i tak trzeba będzie rozłożyć siedzenia chyba i to wszystko poupychać
A przecież Scorpiak nie taki mały to możecie sobie wyobrazić ile to towaru 
Zaraz zaraz policzmy ilu nas będzie na Festiwalu
-Ursus
-Rafał
-Jacek ze Skansena
-Karol Matczak
-Piotr
-Marcin125p
-Miro
-Mirek (?)
-SEBRIGHT
-Wladimirec T-25 (?)
-bialorus (?)
-Bbob (będzie filmował i fotografował)
-Szczepan-1990
To chyba na tyle narazie ?? Ktoś jeszcze jedzie a nie jest wypisany?? Te znaczki "?" to postawiłem przy osobach, które nie były pewne czy pojadą
Tą listę sobie wezme i będę sprawdzał obecność
Póki ci wynika, że będzie nas .... raz, dwa, trzy,.... 13 osób :p W tym raczej na 100% będzie 10 osób
Trochę mało, ale dobre i to 

Mam nadzieję, że jakoś się zabierzesz ze wszystkim. Ja mam tą przewagę, że w samochodzie jadę sam - ale i tak trzeba będzie rozłożyć siedzenia chyba i to wszystko poupychać

Zaraz zaraz policzmy ilu nas będzie na Festiwalu

-Ursus
-Rafał
-Jacek ze Skansena
-Karol Matczak
-Piotr
-Marcin125p
-Miro
-Mirek (?)
-SEBRIGHT
-Wladimirec T-25 (?)
-bialorus (?)
-Bbob (będzie filmował i fotografował)
-Szczepan-1990
To chyba na tyle narazie ?? Ktoś jeszcze jedzie a nie jest wypisany?? Te znaczki "?" to postawiłem przy osobach, które nie były pewne czy pojadą

Tą listę sobie wezme i będę sprawdzał obecność

Ja już jestem pewien że pojadę na dwa dni. Tylko jeszzce jakiś nocleg trzeba skombinować.
ps. Raczej nie pojawię się na necie przed zlotem, więc powiem tyle: Do zobaczenia w Wilkowicach
ps. Raczej nie pojawię się na necie przed zlotem, więc powiem tyle: Do zobaczenia w Wilkowicach

Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Z moiego transportu przybedzie oprócz sprzetu i stoiska 11 osób w 3 samochodach 
9 osób z naszej stronki to tez nie jest źle. Zabiorę około 10 krzeseł turystycznych

9 osób z naszej stronki to tez nie jest źle. Zabiorę około 10 krzeseł turystycznych
SuperSEBRIGHT napisał/a:
Ja już jestem pewien że pojadę na dwa dni. Tylko jeszzce jakiś nocleg trzeba skombinować.

To ładną ekipe zabierasz :bigeek:rafal napisał/a:
Z moiego transportu przybedzie oprócz sprzetu i stoiska 11 osób w 3 samochodach
- Marcin125p
Oczywiście parę słów o młocarniach powiemrafal napisał/a:
Panowie jak przygotowania do Wilkowic? działający model zespołu młocarnianiego Warmianka i prasa kuna -3.

RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG