Ursus C-360 3P fabryczne wyposażenie - pamiątki.
Re: Ursus C-360 3P fabryczne wyposażenie - pamiątki.
Do 3p to klucze calowe
Mocniejsze niż wcześniejsze od zwykłej c360
Mocniejsze niż wcześniejsze od zwykłej c360
-
W wyposażeniu był ich nawet osobny komplet
Dlatego chcialem scan wyposazenia narzedziowego.
Dodaja 2 komplety kluczy -2 torby narzedziowe.Moze ten szeroki pas sluzyl do spinania tych toreb narzedziowych razem - sam juz niewiem
Juz mi sie niechce isc do stacjonarnego i wkleic ten scan tu.
Obalam mit o mocniejszych kluczach calowych w 3p
To sa kompletne bzdury
Znalazlem taki komplet calowych razem z torba.Te od c355-c360 sa o wiele lepiej wykonane,dwa razy ciezsze, solidne.
Wklejam tez scan wyposazenia 3p moze ktos w koncu napisze po co ten pas-pozycja 48 dawali-to mi jeszcze tylko spokoju nie daje
Od Nowego Roku juz wiecej nie trace czasu na szukanie czegos,wklejanie zdjec itd.. do tematow porownawczo-dydaktycznych
To sa kompletne bzdury
Znalazlem taki komplet calowych razem z torba.Te od c355-c360 sa o wiele lepiej wykonane,dwa razy ciezsze, solidne.
Wklejam tez scan wyposazenia 3p moze ktos w koncu napisze po co ten pas-pozycja 48 dawali-to mi jeszcze tylko spokoju nie daje
Od Nowego Roku juz wiecej nie trace czasu na szukanie czegos,wklejanie zdjec itd.. do tematow porownawczo-dydaktycznych
Co to jest nr 9 - przepychacz kompletny ? Do czego to służy ?
-
Nie jestem pewny, ale były to chyba dwa cienkie druciki stalowe o odpowiednich rozmiarach/średnicach do czyszczenia wtryskiwaczy (chyba). Przypominam sobie tylko że było coś takiego w zestawie narzędzi... Właśnie oprawka z aluminiowej blachy i w tej oprawce dwa druty (grubszy i cieńszy) sprężyste, stalowe, składane jak scyzoryk. Był to rok, nie pamiętam dokładnie 1972-74 gdy było to w zestawie narzędzi (podobne zestawy jak tu opisywane)...
Widocznie te klucze calowe na zdjęciach są z innej serii niż te z którymi miałem do czynienia.widelec77 pisze: ↑31 gru 2021, 9:54 Obalam mit o mocniejszych kluczach calowych w 3p
To sa kompletne bzdury
Klucze calowe dodawane do 3p z 89 są jasne i chyba chromowane i mimo wyglądających na słabsze znoszą wiecej niż klucze od c360 z ok 87 czy klucze dodawane do c330 z lat 70.
Fotkę wrzucę później, jak będę miał dostęp.
To chyba ze 3P dodawali wszystkie narzedzia bardziej nowoczesne.
Moje wszystkie narzedzia sa z lat 70tych.
Moje wszystkie narzedzia sa z lat 70tych.
Patrząc na zdjęcia narzędzi kolegi to nie jestem pewien na 100%, ale do 3p były identyczn jak na fotkach:
tawotnica, szczypce, wąż do pompowania kół ( ale nie wiem czy nie troszkę dłuższy?), szczelinomierz, manomert (miał chyba minimalnie wieksza tarczę- ale nie sprawdzę, bo uszkodził sie z 2 lata temu).
Więc nie taki nowocześniejszy ten zestaw od 3p.
Lewarka i lampy nie było.
Jeszcze w domu gdzies są klucze od kół, klucz pokrywki przedniego koła. Pudełka na żarówki nie kojarzę, ale mogło być pudełko z wentylami i pudełko z bezpiecznikami.
tawotnica, szczypce, wąż do pompowania kół ( ale nie wiem czy nie troszkę dłuższy?), szczelinomierz, manomert (miał chyba minimalnie wieksza tarczę- ale nie sprawdzę, bo uszkodził sie z 2 lata temu).
Więc nie taki nowocześniejszy ten zestaw od 3p.
Lewarka i lampy nie było.
Jeszcze w domu gdzies są klucze od kół, klucz pokrywki przedniego koła. Pudełka na żarówki nie kojarzę, ale mogło być pudełko z wentylami i pudełko z bezpiecznikami.
Lewarek,latarka byly w c355 na żądanie.
W 3p niewiem,zalozyciel tematu twierdzi ze byly tez na żądanie.Ja nie mam dostepu do tak mlodej literatury wiec nie potwierdzam..
Rozumiem ze pozycja 25 to klucz pokrywki przedniego koła ?
Nikt nie wie po co pozycja 48 byla bo to mnie tylko ciekawi .
W 3p niewiem,zalozyciel tematu twierdzi ze byly tez na żądanie.Ja nie mam dostepu do tak mlodej literatury wiec nie potwierdzam..
Rozumiem ze pozycja 25 to klucz pokrywki przedniego koła ?
Nikt nie wie po co pozycja 48 byla bo to mnie tylko ciekawi .
25 -zgadza się
O 48 zapytam przy okazji ojca, może coś kojarzy
O 48 zapytam przy okazji ojca, może coś kojarzy
48 - do odkręcania filtra oleju ?
- Ursus c-325
W instrukcji obsługi z 1989 roku paskiem jest spięty trójkąt ostrzegawczy w pokrowcu.
W sumie to byłoby logiczne, Pasek to pozycja 48, A Trójkąt 49
Ja caly czas to pudelko co lezy obok trojkata na rycinie bralem za apteczke z automatu ,a to jest pokrowiec na trojkat.
Ma to sens pasek jest na pokrowiec czyli juz moge spac spokojnie
Dzieki
Ma to sens pasek jest na pokrowiec czyli juz moge spac spokojnie
Dzieki
Ja za to na początku brałem pozycję 21 za apteczkę ale to żarówki
Ciezko by bylo taki komplet zdobyc.
-
Kurcze, fajny gadżet