Witam wszystkich.
Czy jest może tutaj ktoś kto może mnie poratować informacjami na temat tego ciekawego ogryzka jakim jest Ursus C355p. Prawdopodobnie jest to rocznik 1970 lub bliskie okolice (dokładnie jeszcze nie wiem). Ciągnik najprawdopodobniej od nowości w Austrii. Nie znam się za bardzo na C4011 ani C355 a jest tutaj taka trochę mieszanka obydwu. Jeśli ktoś coś wie o tym modelu, co w nim powinno być a czego nie ma to proszę o wszelkie informacje i serdecznie za nie dziękuję.
dla mnie to bardziej typowa c350 tylko lekko poprzerabiana na 55 pompki hamulca pedały widać świeże tak samo mocowanie pompek przełożone rozrusznik siedzenie czy ręczny hamulec po prostu miał to jakiś majsterkowicz
Pedały hamulca i pompki dołożone ale siedzenie i mocowanie ręcznego jak najbardziej oryginał (przegrzebałem forum, google i znalazło się z 5 właśnie takich samych konfiguracji, więc ciężko żeby było grzebane tak samo w różnych krajach). Ciągnik nadal w Austrii a tutaj mentalność ludzi jest pozbawiona wyobraźni do majsterkowania.
Jasne,że modyfikacja.W tych ciągnikach oryginalnie mogły być albo czechosłowacki Magneton PAL R7,albo polski Elmot R7 albo Lukas.A założone jest to co było pod ręką byleby sprawne.
Ten z tego 350 jest z przesuwnym wirnikiem i ma obudowę metalową tak samo jak od Starów 28,czy z ciężkiej serii 6 cylindrów czeskie Pal czy boszowskie.A u Jarka jest rozrusznik klasyczny z plastikową osłoną na elektromagnesie.