Odwiedziłem mego kolegę Zbyszka, który posiada ogromną kolekcję starych maszyn rolniczych, silników spalinowych, militariów i wszystkiego co możliwe. Chociaż pogoda była fatalna, praktycznie była burza i lało cały czas to zrobiłem kilka zdjęć .
Oto link do zdjęć
http://whar.fotosik.pl/albumy/247998.html
URSUS C-451 i inne maszyny
RE: URSUS C-451 i inne maszyny
No ciekawe eksponaty - szczególnie ten Ursus mnie zainteresował z tym cudackim wydechem. Mam gdzieś zdjęcie Ursusa z podobną konstrukcją - zaraz poszukam - może to ten sam. Swoją drogą ciekawy wzór bieżnika na prawej tylnej oponie.
Znalazłem - wszystko wskazuje na to, że to ten sam ciągnik.

A czy jest on na chodzie?? Może znasz jego historie?? Gdzie pracował ?? Taka przeróbka świadczy o tym, że raczej nie w polu.
Znalazłem - wszystko wskazuje na to, że to ten sam ciągnik.

A czy jest on na chodzie?? Może znasz jego historie?? Gdzie pracował ?? Taka przeróbka świadczy o tym, że raczej nie w polu.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Tak. To na pewno ten sam traktor. Nie znam jednak jego historii.
Z Z. spotykam się raczej rzadko, a on ma ciągle tyle eksponatów, że nie sposób wszystkie omówić. Mnie zresztą najbardziej interesują silniki stacjonarne, a on ma jeden taki do napędu młyna, że cud,
Ursus stoi teraz na Mazowszu jakieś 10 km od Kołbieli. Nie jest na chodzie, ale jest dość kompletny, ma nawet rozrusznik i na pewno będzie wyremontowany.
Z Z. spotykam się raczej rzadko, a on ma ciągle tyle eksponatów, że nie sposób wszystkie omówić. Mnie zresztą najbardziej interesują silniki stacjonarne, a on ma jeden taki do napędu młyna, że cud,
Ursus stoi teraz na Mazowszu jakieś 10 km od Kołbieli. Nie jest na chodzie, ale jest dość kompletny, ma nawet rozrusznik i na pewno będzie wyremontowany.
Może uda Ci się go tutaj na stronkę zaprosić do nas ??
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- michciewicz23
Wiem że ten temat sie już zestarzał, ale może da sie go wskrzesić. Interesuje mnie historia tego ursusa
- Jacek ze Skansena
Michciu czy to nie Ty z okolic Morza?
- michciewicz23
nie, ja z łódźkiego:smilewinkgrin: