Wiem ze pochodzą z kosiarki konnej, ale czy ktos może powiedziec o nich cos wiecej?
No Kos to maszyna sezonowa, w dodatku produkowana w czasach gdzie większość dróg na wsiach była gruntowa, więc teza że dostawali felgi które nie nadawały się do traktorów może być prawidłowaSzymonS pisze: ↑10 mar 2023, 20:50 ja mam 2 kosy i w jednym są koła blaszane, a w drugim koła są od c330, a są to koła orginalne, mają normalnie otwory na obciążniki i idealnie pasują do c330, tylko jest ALE, te felgi mają krzywo wspawane środki, i mają bicie, bo chciałem w swojej c330 zmienić bo mam jedną felgę trochę krzywą, czyli wychodzi na to, że do kosów też montowali felgi z odpadów z ursusa
Najprawdopodobniej oś kół jest zablokowana (zardzewiała) w tych zaznaczonych miejscach. Przyczyna to długi postój po wcześniejszym słabym domyciu i braku smarowania po tym myciu, czyli brak dbałości...Kacper. 2luty pisze: ↑23 mar 2023, 15:06 Mam problem z rozsiewaczem kos. Otóż kiedy chcę ruszyć do przodu koła stoją w miejscu i nie obracają się. Kiedy jadę w tył koła normalnie obracają się i słychać charakterystyczne przeskakiwanie zapadek. W czym może być problem? Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.