dochodowe ale pracochłonne to u mnie ziemniaki na oborniku, poza tym strączkowe jak najbardziej, rzepaku ani kukurydzy nie sieję
2 dni będzie jak najbardziej bezpiecznie, jak rzeczywiście jest to rdza to zrób najpierw fungicydem, nie czekajEsiok pisze: ↑24 kwie 2023, 16:54 Panowie potrzebuje fachowej porady a nie chcę zakładać nowego tematu,otóż dalej na pszenicy mam objawy septoriozy i rdzy,postanowiłem kupić fungicyd tebu 250 ,ale jesli w najbliższym czasie będę pryskał chwastoxem trio to jaki powinienem zrobić odstęp z tebu 250 nigdzie na ten temat nie mogę znaleźć info,proszę o pomoc![]()
następnym razem proponuję gallaper + galmet, niezawodny na dwuliścienne, wystarczy dać pełną dawkę kiedy termin jest już przeciągnięty, poza tym z mojego doświadczenia to na rdzę chyba jeszcze lekko za wcześnie aby były objawy ale jak już wejdzie to masz 3 dni !!!Esiok pisze: ↑26 kwie 2023, 16:35 Nie mogę muszę pierwsze odchwaścić bo jestem spóźniony przez pogodę,i boję się czy nie zaszkodzę pszenicy bo chwastox jest do bbch29 a jest już bbch 30-31.Ale rok temu jak sąsiad mi pryskał to była jeszcze większa 7 maja i nic się nie stało to może i tym razem nic nie będzie![]()