Witam chciałbym pokazac jak przebiegal remont mojej rasowej C355 z 1973 r. Większość robiona na częściach z prl. Będzie przywrócona do oryg w jakim wyszła 1973. Jeszcze zostało czyszczenie i kosmetyka. Pozdrawiam
Witam serdecznie . Na chwilę obecną udało mi się co nieco wizualnie zrobic. Tak więc korpus został wyczyszczony i pomalowały, kolor według org. Wygląda teraz całkiem ładnie. Jeszcze maska i błotniki do pomalowania. Kolor na żywo wyglada nieco inaczej niż na foto.
Widzę, że posiadasz oryginalną przelotkę przy rozruszniku od linki rolety chłodnicy. Były takie na pewno w C-4011, ciekawe jak długo ten typ był stosowany w późniejszych ursusach.
Dobrze się sprawuje, mam wal po szlifie i jest dobre, kolo 4 się kreci wyżej, niżej Śmiało niech pan zakłada. Ogólnie jeszcze w polu nie pracował, ma kilka mth, tak może wypowiem się jak vos zrobię. Teraz go malowałem i go skręcam.
Majster90 pisze: ↑30 lip 2024, 21:28
Miałem dopytać jak sprawuje się filtr bąk?
Dobrze trzyma ciśnienie, pytam bo sam che założyć do 55 taki
Jak masz nowego oryginalnego bąka to bedzie spoko.
Co innego jak załozysz jakis zużyty złom to nie będzie ciśnienia, a jak czesto będziesz zmieniał olej to i pucował bąka.
Wiec jak tylko kolekcjonujesz Ursusa to zakladaj, jak normalnie nim pracujesz to lipa. Nie bez powodu się zmienia na filtry wymienne.
Posiadam bąka w Zetorze 6945 czyli praktycznie ten sam co w C-355 i jestem zadowolony, Na zimnym silniku wkazania 4 bary na wolnych obrotach, 6 na wyższych natomiast po nagrzaniu około 2 na wolnych i 4 na wyższych
Damian88 pisze: ↑02 sie 2024, 20:34
Posiadam bąka w Zetorze 6945 czyli praktycznie ten sam co w C-355 i jestem zadowolony, Na zimnym silniku wkazania 4 bary na wolnych obrotach, 6 na wyższych natomiast po nagrzaniu około 2 na wolnych i 4 na wyższych
Super parametry masz.
Niestety nie zawsze jest tak kolorowo z bakiem...
Też po zakupie zastanawiałem się nad zmianą na wymienny ale już kilka osób mi odradzili, twierdzili że bąk lepiej oczyszcza olej i jeśli ciśnienie jest dobre to nie ma sensu kombinować.
Co ciekawe w silniku od Zetora 5211 ktory mam zamontowany w C-355, więc dość "młodym" silniku nie ma filtra wymiennego ani też bąka, tylko dwa kubki z talerzykami jak dawniej w 4011