Jaka to przyczepa

Ogłoszenia kupna
Absentmided

Jaka to przyczepa

Post autor: Absentmided »

Witam, mam okazję zakupić taka przyczepę jak na zdjęciu ile może być warta ? Oraz jaki to model czy może składak?
Absentmided

Re: Jaka to przyczepa

Post autor: Absentmided »

Obrazek
bergman31

Post autor: bergman31 »

Autosan 3P, P-3 lub D-3.
Martek

Post autor: Martek »

Absentmided pisze: 15 lip 2024, 14:35 Witam, mam okazję zakupić taka przyczepę jak na zdjęciu ile może być warta ?
Jezeli nie jest zarejestrowana to wiecej niz 1000 bym nie dal, moze 1300 jak podloga, opony dobre, ale zalezy kto ma jakie potrzeby. Da sie kupic juz za 2000 trupka D44
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

U nas D44 bez papierów w podobnym stanie była do kupienia za 1000 zł. Chciałem nawet ją wziąć, ale jak przekalkulowałem ile trzeba dołożyć, żeby ją zrobić (nie licząc czasu) to odpuściłem. Tą co mam zarejestrowaną to niewiele w niej zrobiłem, burty trzeba niebawem ogarnąć, bo to najpilniejsze, ale reszta śmiga. Teraz nadkola zrobię jeszcze ale w sumie to bardziej wizualnie mi przeszkadzało. Kosztowała jak dobrze pamiętam 2700 czy 2800.

Ta z fotki jest ciekawsza, bo najazdowy hamulec, ale ciekawe jak reszta? To działa? chociaż porusza się? Z tyłu zaczep na resorze piórowym? Roboty full, ale jeśli zależy Ci na przyczepie typowo zabytkowej to temat fajny. Jak chcesz mieć dla siebie na pole czy wkoło domu i obojętnie jaki typ to bym odpuścił - chyba, że faktycznie za jakieś kwoty 800-1000 zł maks.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
arturwietnamczyk

Post autor: arturwietnamczyk »

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-s ... 0Ec4u.html

Za drogo, zapewne podłoga nie istnieje, czekaj cierpliwie i obserwuj ogloszenia, pytaj znajomych, przy tej możesz się wkopać.

EDIT:
Zerknij na tą, prawdopodobnie Starachowice D3, ta sama kasa a lepszy stan
https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-pr ... 0ZS6y.html
Martek

arturwietnamczyk pisze: 16 lip 2024, 13:26 https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-s ... 0Ec4u.html

Za drogo, zapewne podłoga nie istnieje, czekaj cierpliwie i obserwuj ogloszenia, pytaj znajomych, przy tej możesz się wkopać.

EDIT:
Zerknij na tą, prawdopodobnie Starachowice D3, ta sama kasa a lepszy stan
https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-pr ... 0ZS6y.html
O panie za 2000 to nie ma nad czym sie w ogole zastanawiac. I smieszy mnie to grozenie, ze jak nie sprzeda komus to pojdzie na zlom... :D a co mnie to interesuje. I jeszcze od Ciebie chce 2000pln, a na zlom zawiezie i nawet 1000 nie dostanie xd
Awatar użytkownika
Bolszewik

Post autor: Bolszewik »

Zależy kto czego potrzebuje i jakie ma warunki.
Ja gdybym kupował to tą z najazdowym bo nie mam skończonej pneumatyki w swoim ciągniku (brak zaworu upustowego i złącza, a do tego zbiornik nieoryginalny).
Żadna typowa i tak mi nie pasuje bo są za szerokie. Dlatego szukałem czegoś małego.
Cenę zweryfikuje rynek, zawsze można dać swoją ofertę.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
bergman31

Bolszewik czasami można trafić na niemieckie przyczepy, które mają szerokość około 180cm i są dłuższe od polskich. Hamulce mają najazdowe.
Martek

Ja tam przestrzegam mniej doswiadczonych, ze ten hamulec najazdowy w polskiej przyczepie to gowno. Warto isc tylko w pneumatyczny. To juz 50 lat temu ledwo hamowalo, a teraz to reanimowac to poroniony pomysl.
Jest przepasc w stosunku do przyczep z hamulcami pneumatycznymi.
Awatar użytkownika
Bolszewik

Post autor: Bolszewik »

Bergman - już kupiłem 180 cm szerokości i to już jest absolutny max jak dla mnie. Za dużo pracy bo bym ją przerobił na 1,6 m. Jest temat ....

Martek - zgadzam się z tobą jeśli chodzi o transport w prawdziwym dużym gospodarstwie, kiedy trzeba dużo korzystać z dróg publicznych, a szczególnie na terenach górzystych. Moja np. może wyjedzie na drogę, albo wcale. Górek niestety u mnie nie ma ....
Jeśli ktoś ma takiego pierdzika jak np. T-25 i robi trzy kursy rocznie (1. tona pszenicy, 2. liście gałązki itp. na jesień, 3. drewno do kominka) to po grzyba mu pneumatyka która i tak nie będzie działać bo zardzewieje / zastoi się ....
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
Martek

https://www.facebook.com/marketplace/it ... 367041168/

Calkiem ladna przyczepa za dobra kase 1500
bergman31

Martek 40km od mojego domu. Za taką kasę, w zeszłym roku kupiłem zarejestrowaną dwókołowkę do remontu.
ODPOWIEDZ