Silnik 2ca90 20KM chyba z Andrychowa Andori pali na rozrusznik i korbę, skrzynia gaz 51, reduktor biegi szosowe i terenowe, most Praga że zwolnicami i blokadą. Instalacja elektryczna i hydrauliczna, koła tył c330, wałek wom. 8500zł
.

Fajny sam ale panie za tą cenę nigdy. Wiem ile to pracy kosztuje bo sam buduje ale nie. Wolał bym dołożyć z 2 tys i kupić oryginalnego t25 za 10 lub lekko więcej masz z papierami i na chodzie. Możesz jeździć legalnie po drogach. Nie mówiąc o mocy j uciągu. Dlamnie c330 był by też można było patrzeć ale jak te ciągniki by kosztowały też 10-15tys max. T25 łatwy naprawa tani i oszczędny a robi taka sama robotę jak c330. A jeśli chcesz wydać z 20-25tys na c330 czy 360. To ja bym się rozejrzał za MTZ. Przedni napęd , uciąg jak 914 jak nieblapszy małe spalanie. Chyba że 10-20tys możesz też kupić bardzo dobry ciągnik jakim jest jumz. Za 15kupisz z papierami i nawet w dużej kabinie. Ciągnik porównywalny do 912 ursus. Mało palą robotę robią części tanie i dostanę. Mam t25 i 2 jumz szczerze polecam.wandosu pisze: ↑25 lip 2024, 16:28 Witam wszystkich.Pytanie do was co sądzicie o ciągniku,opis poniżej,czy lepszy będzie Władimirec lub inną marka?
Silnik 2ca90 20KM chyba z Andrychowa Andori pali na rozrusznik i korbę, skrzynia gaz 51, reduktor biegi szosowe i terenowe, most Praga że zwolnicami i blokadą. Instalacja elektryczna i hydrauliczna, koła tył c330, wałek wom. 8500zł
.
![]()
![]()
![]()
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Mati kombajn YT pisze: ↑28 lip 2024, 1:12Fajny sam ale panie za tą cenę nigdy. Wiem ile to pracy kosztuje bo sam buduje ale nie. Wolał bym dołożyć z 2 tys i kupić oryginalnego t25 za 10 lub lekko więcej masz z papierami i na chodzie. Możesz jeździć legalnie po drogach. Nie mówiąc o mocy j uciągu. Dlamnie c330 był by też można było patrzeć ale jak te ciągniki by kosztowały też 10-15tys max. T25 łatwy naprawa tani i oszczędny a robi taka sama robotę jak c330. A jeśli chcesz wydać z 20-25tys na c330 czy 360. To ja bym się rozejrzał za MTZ. Przedni napęd , uciąg jak 914 jak nieblapszy małe spalanie. Chyba że 10-20tys możesz też kupić bardzo dobry ciągnik jakim jest jumz. Za 15kupisz z papierami i nawet w dużej kabinie. Ciągnik porównywalny do 912 ursus. Mało palą robotę robią części tanie i dostanę. Mam t25 i 2 jumz szczerze polecam.wandosu pisze: ↑25 lip 2024, 16:28 Witam wszystkich.Pytanie do was co sądzicie o ciągniku,opis poniżej,czy lepszy będzie Władimirec lub inną marka?
.
![]()
![]()
![]()
Wszystko wiemy o jakości z ukrainy zboża i nie tylko,najgorsze jest to że w Polsce hurtownie to rozwożą sprzedają po całym kraju niewiadomo z czego jest chleb w sklepachpiorun1234 pisze: ↑29 lip 2024, 21:59 Ciągniki MTZ nawet spoko, a nawet duzo lepsze niż t 25. Na Ukrainie stosują pescytydy zakazane w unii a importuja co się da, kto to bada? U mnie w rejonie za godzine koszenia Bizonem biorą 600 zł a tona przenicy także po 600 zł.
Najlepszy z zapasrm byłby Ursus C330 lub inne liczby modelu jego, ale patrząc na stan ciut słabsze też pewno starcząAlchemik pisze: ↑30 lip 2024, 9:26 MTZ zakazany - ale to chodzi tylko o rejestrację nowych ciągników, bo MTZ/Belarus dla większości pojazdów nie ma aktualnych norm eko ( rejestrowano jako używane z 1mth przebiegu), za co się trochę wzięli+ teraz dochodzi zawierucha wojenna i sankcje
Jumz pochodzi z fabryki na terenie Ukrainy. Też może być trochę problemu z częściami, chociaż dla wschodnich sprzętów dużo części to i tak produkcja jakieś Chiny/Indie/Pakistan/Turcja itp.
Co lepsze? Zależy od stanu i jakie mamy wymagania ( co ma robić ciągnik, duża powierzchnia, jakie mamy maszyny itp), oraz zasobność portfela.