Na ile wycenić Zetor 4011
Na ile wycenić Zetor 4011
Tak jak w temacie szukam pomocy jak wycenić Zetora 411 , podam w jakim jest stanie i jak ogólnie wygląda sytuacja , rocznik 1965 z tym , że silnik i tutaj jest problem bo jest rozebrany czyli do kapitalnego remontu i jest to silnik z c355 , oś przednia oryginał na 18 , opony stan 60% tył opony stan 95% kabina z drzwiami szklanymi Preszew , obciążniki na przednie koła jak i tylne oryginalne , maska nowy typ metalowa , oryginalna maska zdjęta ale jest , pompa wtryskowa była po regeneracji jakieś 2 lata temu pompa olejowa nowa hylmet wzmacniana pracowała może 5 dni , wał korbowy nominał z lat 90 bo wtedy był remont kapitalny , blok nie spawany , przekładnia z c360 wycięte w skrzyni na mocowanie .Chciałbym wiedzieć ile to jest warte ,dodam , że ciagnik jest u nas w rodzinie od 1972 roku , gdyż nie wiem czy remontować czy sprzedać i kupić Zetorka 3 cylindrowego 4718 .Nie posiadam już pola i ten ciągnik jest za duży jak na moje aktualne potrzeby . Nie jest to oferta sprzedaży tylko uzyskanie informacji , która pomoże mi podjąć decyzję . Dziękuję za każdą pomoc .
Re: Na ile wycenić Zetor 4011
Bez kwitow wiecej niz 5000 bym nie dal. Moze na czesci zarobisz wiecej.
Dokumenty są ubezpieczenie i przegląd też
Dzięki za odpowiedź , podjąłem decyzję i jednak 52 lata jakie spędził w naszej rodzinie przeważyły więc będę go remontował , niech dalej chodzi 

A więc dziś odebrałem silnik złożony od majstra koszt robocizny 700 zł bo w grę wchodziło samo złożenie bez rozbiórki i mycia , po drodze było kilka komplikacji w tym osiowanie i spawanie bloku ale jutro będę go skręcał do skrzyni , co zostało stare ,wał korbowy ,wałek rozrządu, szklanki , popychacze , sprzęgło reszta nowe , co włożyłem rozrząd skropol , zestawy chełmno , korby import , głowice andoria , końcówki wtrysków mielec , nowa sprężarka , łożyska , w sumie wyszło około 8 tyś , pompa wtryskowa była regenerowana kilka temu więc nie ruszałem bo nie zrobił dużo godzin na niej myślę , że jednak dobrze zrobiłem niech dziadek służy dalej a powiem , że, przydaje się czasem , jutro pierwsze odpalenie 

No i elegancko. Dobrze dotrzyj na jakosciowym oleju i powinien zrobic nastepne 4000 mth.
a tak dziadek po kapitalce chodzi https://youtube.com/shorts/zsnkHp-uYio
-
Super maszyna, dobrze podjęta decyzja. Posłuży następne 40 lat jak nie lepiej. Kawał historii z jedną rodzina przetrwał, jednak sentyment przezwyciężył. Zetor to o klasę lepiej niż Ursus według mnie.
Niestety kuźnia Ursusa w Czechach została sprzedana... wszystko w imię jeba...j ekologi bo w Europie ich skrzynie biegów i silniki nie spełniają normy
Niestety kuźnia Ursusa w Czechach została sprzedana... wszystko w imię jeba...j ekologi bo w Europie ich skrzynie biegów i silniki nie spełniają normy