z którego roku może być ursus
z którego roku może być ursus
Witam was orientuje sie ktoś z którego roku może być ciągnik wnioskując po numerze 2871XX?
Ostatnio zmieniony 22 lut 2025, 23:34 przez Hubix132, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: z którego roku może być ursus
Jakieś dane podaj, model, osprzęt, historię.
Obstawiam 1975
A więc posiadam ursusa c355 z 1974 o numerze 1910XX ciągnik był kupowany z przetargu w SKRze gdzieś w 82 ciągnik przez swój czas przeszedł zmiany a co najważniejsze miał oryginalne malowanie blach siatka z wytłoczką niebieskie napisy oraz napis współczelnia kółek rolniczych do 2003 gdzie już został pomlowany przy okazji bo przechodził remont silnika i akurat biore sie za remont i przykuło moją uwage że na skrzyni i silniku jest numer ten który wcześniej napisałem 1910XX a na moście jest 28... jest jeszcze pewien znak pod ramieniem podnośnika P 4 albo 1 511X też byłbym wdzięczny jeżeli by ktoś powiedział co to oznacza. Przy okazji mam do was takie pytanie nie miałby ktoś dwuwskaźnika z napisem mera-kfm sam cyferblat potrzebuje byłbym wdzięczny 

Ostatnio zmieniony 22 lut 2025, 23:34 przez Hubix132, łącznie zmieniany 1 raz.
Widocznie w SKRze zmienili dupę na nowszą. Wypadało by wyprostować sprawę numeracji, bez tego nie przejdzie przeglądu i w razie kontroli numerów przez policje klops.