Błotniki przednie - Ursus C-328

Wszystko o naszych Ursusach
Awatar użytkownika
arekzkoparek

Re: Błotniki przednie - Ursus C-328

Post autor: arekzkoparek »

@RysiuM - wiem, wiem. Tak jak pisałem, że aspekty wizualne to chodziło Mi właśnie o docięcie śrub itp, by nie haczyło.
@Ursus - No właśnie zdawało mi się, że jak dam je niżej to będzie bardziej błoto zapychać się i je w końcu urwie, a co do skrętu to zobacze, starałem się je dać równo z kołem, by nie wpływały mega na skręt. Będę testował i widział na polu jak sie zachowują i je regulował, by nie odbijały przy skręcaniu.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Można iść jeszcze inną drogą jak CI nie przeszkadza kwestia oryginalności (bo C328 błotników nie miał nigdy) to można trochę tropem ciężkich Ursusów iść i wyciąć jakieś ładne "zakola" w błotniku i np. przynitować kawałki gumowe od wewnątrz.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
arekzkoparek

Post autor: arekzkoparek »

W sumie dobry pomysł masz ursus, na oryginale mega mi tak nie zależy, z błotnikami Mi się bardziej podoba. Jak będą serio uderzać to będę poprawiał. Tak wygląda finalnie pomalowane i z chlapaczami, super efekt i fajnie wyszło, teraz by i pasowało maskę i tylne błotniki odświeżyć. Dziś dołożyłem mu jeszcze wyłącznik prądu, tzw.hebel, bo ciągnik ogólnie stoi w stodole i tak dla bezpieczeństwa założyłem.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Wyłącznik masy to moim zdaniem podstawa. Ale można to zrobić estetyczniej np. pod podstawą akumulatora.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
ODPOWIEDZ