Rak dostępność części

Wszystko na temat ładowaczy, spychów, wózków i masztów widłowych... Generalnie o urządzeniach pomagających w załadunku i rekultywacji terenu.
Absentmided

Rak dostępność części

Post autor: Absentmided »

Witam, posiadam wozek widlowy rak. Ma on niestety problemy ze sprzęgłem i skrzynia. Wie ktoś może jaka skrzynia może się tam znajdować i jaka jest dostępność części o ile jaka kolwiek jest, dodam że skrzynia ma dwa biegi do przodu i dwa do tyłu. Natomiast sprzęgło ślizga się po dodaniu gazu.
Awatar użytkownika
marek

Re: Rak dostępność części

Post autor: marek »

Tarcza kosztuje 94 zl i jest sporo części. Żeby było takiej kup same okładziny sprzęgła i nabij nowe.A ile mnie pamięć nie myli to on ma tylko po dwa biegi do tyłu i do przodu.
Awatar użytkownika
pop

Post autor: pop »

Skrzynia nie jest adoptowana,tylko stworzona dla tego wózka.Bardzo prosta i trwała,jak mocno zaniedbana to pompka smarująca pada i następuje degradacja mechanizmu.
Absentmided

Post autor: Absentmided »

Czyli czesci do skrzyni tylko uzywane ?
Awatar użytkownika
pop

Post autor: pop »

Bardzo możliwe,bo już wiele lat temu firma w której kupowałem części do nowszych wózków,skupowała takie Raki właśnie na części.Jak nie podzwonisz,to nie będziesz wiedział,a być może jak rozbierzesz nie będzie aż tak źle.
cadyx

Post autor: cadyx »

Szkoda, ze nie pisałeś wcześniej,że szukasz skrzyni od Rak-a. W październiku wywiozłem taką skrzynie na złom. Brakowało tylko części obudowy sprzęgła. Ojciec wykorzystał ją do adaptacji silnika C328 do Zetora 25.
MF70, SAM na bazie 1CA90
ODPOWIEDZ