Przy tak przerobionej kolumnie byłoby ciężko. Mi się udało kilka lat temu nabyć takie zestawy do klaksonu, ale w jednym ciągniku też mam wstawione łożysko igiełkowe bo kolumnę ktoś kiedyś skracał i przy przedłużaniu ponownym tak zrobione zostało - nie jest tak pogrubione jak u Ciebie, ale też będzie kłopot zamontować to w oryginalnym wydaniu
Z 2 zestawów gazu złożyłem jeden. Oczywiście nie obyło się bez kombinacji. Jedne "wajchy" miałem na mały otwór drugie na 14.5mm.Dopasowanie otworów i jest ok. Sprężyna to moja fantazja bo nie miałem oryginalnej. Koszt parę zł a to "Sprężyna pedału gazu Ursus C-385"
Pięknie wykonane - tylko że te pionowe dźwignie nigdy nie były w połączeniu z nożnym gazem - tylko ręczny był. Potem zmienili właśnie z uwagi na gaz nożny. Jak to rozwiążesz jestem ciekaw- bo u nas też chwilowo taka kombinacja była - ale wracam do oryginału bez nożnego gazu.
U mnie w Bocianie jest właśnie tak rozwiązane - dźwigienka ręcznego gazu pionowa, nożny też jest, natomiast tą płaską blachę od gazu od razu zdemontowałem bo była koszmarnie niewygodna przy moim wzroście.
Wiem że ręczny gaz rocznikowi powinien być w poziomie, ale pionowa po prostu bardziej mi się podoba
Cięgno gazu ręcznego zrobione. Nie cudowałem jakoś, prosty pręt z odgromówki 8mm i końcówki "CS5" i "CS6" Przegub M5 ma kulkę jak oryginalna w zetorze i pasuje bez przeróbek. Są fajne bo można rozebrać, zostawiamy tylko obudowę i zakładamy na oryginalną kulkę. https://allegro.pl/oferta/przegub-kulow ... 3403642442
Pasek skóry ścięty pod skosem i przyklejony na niego kropelką inny i wyrównany nożem żeby nie było zgrubienia. Całość jeszcze objechałem olejem do skóry. Od spodu jeszcze na każdym łączeniu pasków po kropelce na zapas.
Pod skórą obręcz jest pomalowana. Reszta celowo nie ruszana. Zobaczę jak wyjdzie ale chciałbym zostawić wszystko gole żeby zrudziało i uzyskać efekt starego gruzika ale mechanicznie cacy Coś w tym stylu :
Tomasz87 pisze: ↑02 sty 2025, 17:05
Pod skórą obręcz jest pomalowana. Reszta celowo nie ruszana. Zobaczę jak wyjdzie ale chciałbym zostawić wszystko gole żeby zrudziało i uzyskać efekt starego gruzika ale mechanicznie cacy Coś w tym stylu :
f634d351a128b0c9f2ea69791f267948.jpg
By przyśpieszyć efekt można co jakiś czas malować tzw. solanką
Efekt patyny jest super dla jeszcze lepszego efektu można zabezpieczyć woskiem.
100% nie jestem pewny ale 30tka. 28 mialy cos inaczej od strony wału w temacie smarowania. Chyba zawor przelewowy byl w bloku, a w 30tce jest na korpusie pompy
Blok jest moim zdaniem C-328, ale czyżby ktoś przerobił pod pierścienie oporowe? Bo te oryginalne miały taką wadę, że nie dało się rozdzielić jakby wymiaru czopa głównego od oporowego.
Wrzucisz fotkę lewej strony bloku, po kształcie przystawki filtra oleju łatwo poznać.