CZYSZCZENIE LASEREM lub CZYSZCZENIE CHEMICZNE

Tutaj relacjonujemy tylko przebieg prac restauracyjnych naszych ciągników i maszyn, a wszelkie porady itd. opisujemy w dziale Porady i wskazówki
MaciejLip

CZYSZCZENIE LASEREM lub CZYSZCZENIE CHEMICZNE

Post autor: MaciejLip »

Witam,
Czy ktoś z Was zamiast korpus traktora przed pracami lakierniczymi piaskować stosował usuwanie straych powłok etc przy uzyciu lasera albo metodami chemicznymi? Jakie plusy i minusy obu tych metod? Plusy i minusy piaskowania są powszechnie znane, a co do lasera czy chemii niewiele opiniii ( jedna znich jest taka, że np. środki do chemicznego usuwania mogą mieć destrukcyjny wpływ na uszczleki ).
Z góry dzięki za sugestie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Re: CZYSZCZENIE LASEREM lub CZYSZCZENIE CHEMICZNE

Post autor: Ursus »

Nie używałem, ale jak dopytywałem o laser - to metoda mało dostępna i droga.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
bergman31

Post autor: bergman31 »

Ceny laserów do czyszczenia potrafią zniechęcić do zakupu urządzenia nawet duże warsztaty specjalistyczne.
karbaz
Kontakt:

Post autor: karbaz »

Każda metoda ma swój własny proces destrukcyjny. Czy mógłbyś udostępnić dane kontaktowe firmy zajmującej się czyszczeniem laserowym?
claser

Post autor: claser »

Witam nie wiem jak w Waszych stronach, ale u Nas w całkiem dobrej cenie możesz wyczyścić pod Poznaniem w firmie claser.
Bardzo często czyścimy maszyny przemysłowe, silniki, formy wtryskowe. Czyszczenie laserem ablacyjnym to innowacyjna metoda nienaruszająca materiał. claser.pl Wydaje mi się jeśli macie jakieś pytania śmiało piszcie do nas na whatsapie
ODPOWIEDZ