Pochwy c328/330

Tutaj relacjonujemy tylko przebieg prac restauracyjnych naszych ciągników i maszyn, a wszelkie porady itd. opisujemy w dziale Porady i wskazówki
W3tO

Pochwy c328/330

Post autor: W3tO »

Witajcie posiadam c328 i pękła mi pochwa lewa na śrubach myślałem żeby zrobić pierścień ale finalnie pęknięte też mocowanie ramion , mam pytanie jeśli zakupie w sklepie dwie nowe z c330 to podejdzie ?
Obrazek
Gdy mam ciapka rozebranego od razu mam w planach go odmalować , mam szczelną misę podnośnika jest sens przerabiać żeby pobieral zasilanie z misy skrzyni olejowej ? Pozdrawiam
Grigs

Re: Pochwy c328/330

Post autor: Grigs »

Tak nadadzą się, jeśli nowe to szukaj z Tomkor-a.
Awatar użytkownika
RysiuM

Re: Pochwy c328/330

Post autor: RysiuM »

W3tO pisze: 18 lut 2025, 17:01mam szczelną misę podnośnika jest sens przerabiać żeby pobieral zasilanie z misy skrzyni olejowej ?
Jeśli nie chcesz zewnętrznego gniazda hydrauliki, to wg mnie nie ma sensu tego przerabiać. Jeśli pobierzesz olej ze skrzyni, to musisz wstawić ekstra filtr, aby brudy ze skrzyni nie szły na podnośnik. Podpięcie się podnośnika do oleju skrzyni biegów ma tylko sens, jeśli hydraulika będzie potrzebować więcej oleju niż to co jest w "plecaku" (t.j. na hydraulikę zewnętrzną). Ale wtedy też potrzebujesz inny rozdzielacz, więc to jest większa przeróbka i tak.
Pozdrawiam
RysiuM
ODPOWIEDZ