Witam serdecznie.
Posiadam Ursusa C330 z 1967r. W zeszłym roku robiłem w nim podnośnik. Tłok i cylinder starego typu, na pierścienie metalowe. Była minimalna poprawa ale dalej ciągnik opuszczał. Bez zapiętego łańcucha nie szło jechać. Teraz jest już dramat dokładnie taki sam jak przed wymianą. Opada od razu. Nie jest to na pewno wina rozdzielacza. Sprawdzany na rozdzielaczu kolegi z C330M, któremu nie opuszcza nic a nic i zero efektu. Jak opadał tak opada. Zatem winowajcą jest tłok z cylindrem. Bo jeśli chodzi o montaż całości to przyłożyłem należytej staranności aby to naprawdę dobrze zrobić. Wszystkie oringi dobierałem pod zestaw który miałem. Także naprawdę było to zmontowane jak należy. I teraz chciałbym zamontować tam tłok z cylindrem nowego typu. Problem jednak w tym, że z tego co patrzę w katalogu, to tłok z cylindrem nowego typu, powinien mieć zawór bezpieczeństwa. Tylko ja kompletnie nie wiem, jak go mam podłączyć i gdzie wkręcić bo nie ma ta na niego miejsca. Poradzi ktoś, czy taka modyfikacja u mnie w ogóle wchodzi w grę i jak ten zawór zamontować?
C330 podnośnik - nowy typ
Re: C330 podnośnik - nowy typ
https://sklepdlarolnika.pl/pl/p/Zestaw- ... tSEALw_wcB
zakładasz taki zestaw najważniejsze aby w cylindrze był rowek na pierścień segera żeby tłok nie wysuwał się poza cylinder
zaworu bezpieczństwa nie trzeba dokładać bo w rozdzielaczu podnośnika on juz jest i jeśli tłok oprze o seger to zawor powinien się otworzyć upuszczając ciśnienie
zakładasz taki zestaw najważniejsze aby w cylindrze był rowek na pierścień segera żeby tłok nie wysuwał się poza cylinder
zaworu bezpieczństwa nie trzeba dokładać bo w rozdzielaczu podnośnika on juz jest i jeśli tłok oprze o seger to zawor powinien się otworzyć upuszczając ciśnienie
Ursus C-4011 Zetor 3011 major x4 Fortschritt E512
Re: C330 podnośnik - nowy typ
Dokładnie o taki zestaw mi chodzi. Super, bardzo dziękuję za odpowiedź
.