Ursus po remoncie

Wszystko o naszych Ursusach
Mariusz111

Ursus po remoncie

Post autor: Mariusz111 »

Witam, mam pytanie Ursus C355 po remoncie generalnym wszystkie podzespoły nowe ciężko odpala i dymi co może być przyczyną?
arturwietnamczyk

Re: Ursus po remoncie

Post autor: arturwietnamczyk »

Przestawiony rozrząd.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Może być wiele przyczyn. Czy to wczoraj rozmawialiśmy telefonicznie? Jeśli tak to powtarzam, luz zaworowy i ustawienie kąta wtrysku - od tego trzeba zacząć, a potem będziemy dalej szukać. Bez tych podstaw nie ma co dalej drążyć.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Celownik07

Post autor: Celownik07 »

rozrzad robiony? teraz źle nabijają cechy na koła rozrządu - trzeba przenieść/liczyć ze starego (prl) rozrządu. Mialem przesunięcie na kole tym od pompy wtryskowej o 1ząbek, ktoś się ratował przerabianym sprzęgiełkiem ale to też było o doope potłuc chociaż pare lat jako tako chodziło ( ciagnik nie miał mocy , teściowi to nie przeszkadzało). przy pierwszej okazji jak robiłem rozrząd wszystko poprawiłem - o dziwo też koła które kupiłem miały złe cechy nabite. pomogły instrukcje z internetu bo też bym gafe popełnił.
ODPOWIEDZ