nowy nabytek belarus 820 export version
nowy nabytek belarus 820 export version
witam ,wreszcie kupiłem mtz co prawda jest przy nim masa roboty ale pomału ogarnę,jest to wersja exportowa z norwegi,różni się lewarkiem od biegów,ponieważ aby wybrać bieg przekręcamy gałką prawo lewo i chodzi tylko przód i tył,ale żeby nie było tak pięknie to już są problemy, 9 bieg nie chce wejść za cholerę nie zgrzyta po prostu nie wchodzi,dlaczego
druga sprawa jak przejechałem nim kilkanaście km wracając do domu to w połowie drogi pokazał się olej z wydechu
no ale cóż on długo stał coś 2 lata może wtryski leją i ropa rozpuściła nagar,ale ewidentnie był to olej na kolektorze,chyba czeka mnie remont w przyszłości,póki co podpowiedzcie coś z tym biegiem
Re: nowy nabytek belarus 820 export version
Może wersja na Norwegię miała zablokowany najwyższy bieg, ze względu na dopuszczalną prędkość maksymalną?
Daj zdjęcia nowego nabytku.
Daj zdjęcia nowego nabytku.
Też miałem kiedyś problem z 9 biegiem w MTZ i takie same objawy. Okazało się że rozpadło się łożysko na wałku przez co opadł w dół i tryb się nie mógł zazębić. Więc pokrywa w górę i zobacz czy nie masz podobnie
- Pronar 82A
Ogólnie w MTZ są bardzo kanciate rowki w listwach wodzików, trzeba odkręcić dekiel skrzyni i sfazować. Może też być trzpięń wodzika uszkodzony, albo łożysko
Zrób najpierw wtryski, potrafi się zaciąć otwarty, i wtedy efekt jakby pluł olejem(mieszanka ropy i sadzy)
Zrób najpierw wtryski, potrafi się zaciąć otwarty, i wtedy efekt jakby pluł olejem(mieszanka ropy i sadzy)