Orginalny Harry Ferguson

Dyskusje na temat innych ciągników
Awatar użytkownika
Deleted_User

Orginalny Harry Ferguson

Post autor: Deleted_User »

Pracując w Szwecji spotkałem orginalnego gażnikowego Fergusona (jeszcze przed połączeniem z firną Massey )
Oto jego fotki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Był w orginalnym i idealnym stanie( pracował u proboszcza przy kościółku ) Już wtedy miał opatentowaną hydruaulikę automatyczną systemu ferguson-wzór do naśladowania dla innych firm
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

RE: Orginalny Harry Ferguson

Post autor: Jacek ze Skansena »

Fajny traktorek. W tamtych stronach dużo było benzyniaków ze względu na temperetury i były szanowane jak się zdaje co owocuje, że można je spotkać w takim idealnym stanie. Fajnie zobaczyć taki sprzęt. U nas też już takie są sprowadzane i to za całkiem nie duże pieniądze.. Czy on był do sprzedania, czy tylko zrobiłeś fotki??
Awatar użytkownika
Deleted_User

Jacek ze Skansena napisał/a: Czy on był do sprzedania, czy tylko zrobiłeś fotki??
Nie na sprzedaż, właśność parafii :confused:
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Tak tylko pytałem. Fajnie, że jeżdżąc masz czas zrobić zdjęcia różnych ciągników. Jak na Wilkowice w tym roku Niemcy z Klubu Lindena przywieźli swoje traktorki to powiem szczerze, pierwszy raz zobaczyłem co niektóre np: "Stock". Powiedz mi jeszcze co to za stronka, którą reklamujesz? Wszedłem tam ale nic dla siebie nie bardzo znalazłem. Czy to inny charakter stronki?
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Bardzo ciekawy traktorek, ale raczej mało ekonomiczny ;) No i ta spartańska kierownica ;D
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
Deleted_User

Jacek ze Skansena napisał/a: Fajnie, że jeżdżąc masz czas zrobić zdjęcia różnych ciągników. Powiedz mi jeszcze co to za stronka, którą reklamujesz?
Jeżdzimy do pracy na zachód, zazwyczaj sezonowo. Pamietam jak u nas kiedyś się naśmiewano że same stare traktory w polsce. Jak zobaczyłem jakie zabytki tam jeszcze pracują...... to szczena opada.
A strona którą podaje w podpisie to nasz mały głos w walce z oszukańczymi agencjami pracy za granicą. Prowadzi ją moja żona i może sie komuś przyda. Napewno nie wchodzi w paradę tej sympatycznej stronce.
Awatar użytkownika
Deleted_User

hmm:uhoh:, czy to nie jest czasami Massley Ferguson?:yes:
Awatar użytkownika
TYMON

Post autor: TYMON »

Ursus napisał/a:
Bardzo ciekawy traktorek, ale raczej mało ekonomiczny ;) No i ta spartańska kierownica ;D
mało ekonomiczny 2 godziny jazdy i 1.8 litra benzyny na wychlastanym gaźniku to dużo ?B)
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Nie, ale w porównaniu do Diesla to tak :)
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
ODPOWIEDZ