Kabina ursus c360

Porady i wskazówki remontowe, adresy sklepów, itp.
Hubert_Sadownik

Kabina ursus c360

Post autor: Hubert_Sadownik »

Dobry Wieczór chcę zakupić kabinę do ursusa c360 ciągnik głównie pracuje w sadzie.Zastanawiam się nad kabiną Koźmin WLKP i nie wiem lepiej kupić kabinę z błotnikami czy bez?
Awatar użytkownika
qkohe155
Kontakt:

Re: Kabina ursus c360

Post autor: qkohe155 »

Irytują mnie takie pytania - w Koźminie (moja gmina) są chyba 4 firmy produkujące kabiny, w całej gminie jeszcze więcej. Doprecyzuj o jakiego producenta ci chodzi. Do sadu masz ciągnik zwężony, czy nie?
Ja szczerze mówiąc nie wiem jakiego producenta polecić, bo już na każdego narzekanie słyszałem, a inni znowu każdego potrafią chwalić. Naglak na pewno będzie najdroższy i jakąś jakość chyba trzyma, ale czy ci tańsi są dużo gorsi to nie powiem. Nam kabinę zrobili po godzinach pracownicy Naglaka 20 lat temu. : D
Generalnie odradzam kabiny, które nie mają uszczelki na dole tylnej szyby, bo woda leci do środa i tapicerka pęka moment. Warto też wziąć drzwi otwierane do tyłu, bo nie kolidują z lusterkami oraz można je sobie latem uchylić.

Na pewno kabina z błotnikami będzie lepsza, lepiej spasowana/szczelniejsza, choć w tym ciągniku bez własnej ingerencji ten temat i tak leży i kwiczy. Oryginalne błotniki ciągnika raczej żywotnością nie powalają, dobrej jakoś kabina na pewno będzie miała lepsze. Za to kabina bez na pewno tańsza.
Ogólnie ceny niezależnie od producenta są lekko absurdalne biorąc pod uwagę wartość ciągnika. Ja bym się rozejrzał za kabinami używanymi, szczególnie tych bez błotników jest dużo i można w dobrej cenie znaleźć. Nawet kolegi ojciec, który pracuje w Bartesko kupił używaną.
Absentmided

Re: Kabina ursus c360

Post autor: Absentmided »

Naglak i bartesko kojarze a inne ? Polecasz jakiegos producenta uszczelek ? Chcialem kupic nowe do kabiny starego typu ciezkiej serii
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ