Szpilki i nakrętki Zetor c4011
Szpilki i nakrętki Zetor c4011
Brakuje mi szpilek i nakrętek do tylnego koła w moim Zetorze 4011 w miejscowej agromie mają tylko do c360 mają a te nie pasują , mają wzdłużne prasowania i nakrętka jest na 30 klucz a mam założone obciążniki okrągłe na feldze i to mi nie pasuje , szukam szpilek oryginalnych z nakrętkami na 27 klucz , nakrętki są cieńsze ale dłuższe inne niż w c360
Re: Szpilki i nakrętki Zetor c4011
No to będzie problem moim zdaniem je nowe znaleźć. Ale jak zakładasz obciążniki to w czym Ci to przeszkadza?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
mam założone te okrągłe co do nich mocowane są talerze i tam jest problem bo nie włożę klucza w ten otwór , jak nie znajdę takich nakrętek to pewnie oddam te obciążniki do tokarni i rozwiercę te otwory , bo nie uśmiecha mi się odkręcać obciążnika aby zakręcić koło .
- Załączniki
-
- IMG_20260811_152345297.jpg (85.34 KiB) Przejrzano 988 razy
Ale tak często to zmieniasz? Bo wg mnie jak dokręcisz porządnie to pod obciążniki zaglądać nie musisz, a później w razie co sobie zdejmiesz obciążnik.
Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale nie wydaje mi się to dużym problemem szczególnie jak na świeżo będziesz miał nowe śruby itd do obciążnika to nie idzie źle
Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale nie wydaje mi się to dużym problemem szczególnie jak na świeżo będziesz miał nowe śruby itd do obciążnika to nie idzie źle
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Dzięki Paweł zrobiłem tak jak pisałeś , przełożyłem oryginalne nakrętki na jedną stronę , a z drugiej mordowałem się 3 godziny z tymi śrubami , one pewnie jeszcze pamiętały skr z lat 70
wymieniłem je i problem rozwiązany .