klaudiusz napisał/a:
Witam
Piękne zdjęcia, ujęcia w plenerz super.
A kolor zetorka to coś jakby z mojego wzięte?
Pozdrawiam*yes*
Kolor dobrany na podstawie pozostałości na moim Zetorku oryginalnej barwy
chrapek3011 napisał/a:
Witam.I traktorem do roboty też się jezdziło.Ja do szosy mam 2km,a zimy ostatnio nas nie rozpieszczały,a i droga kiedyś taka nie była jak teraz,koleiny,błoto.Maluchem ciężko było przejechać.
Jak u nas dosypie śniegu to kto wie

SEBRIGHT napisał/a:
Czyżby renówka szła w odstawkę
Renówka to zwyczajny samochód

A Zetor jest "na niedzielę"

Dla relaksu.
A odnośnie fotki do kalendarza, jak będzie taka wola większości to wrzucimy
Dziś też była przejażdżka, w sumie najdłużej to Zetor nieodpalany stał 2 dni
Nawet dziś się przydał w akcji strażaków, usuwanie szerszeni

Nie mogłem przejechać, więc ustawiłem traktor i czekałem, a przy okazji ludzie nie przechodzili "pod żądło"
Już od dawna miałem ochotę się przejechać Zetorkiem, ale jakoś ciągle nie było czasu, druga sprawa to duże mrozy. No i jeszcze "oliwy do ognia" dodał Wiesiek pisząc świetny tekst o odpalaniu zimą. To dodatkowo mnie zmobilizowało
Dziś trochę odwilżyło, to już nie wytrzymałem. Po pracy odkopałem przejście pod wiatę, odkryłem traktor, i od razu się jakoś lepiej poczułem

Kontrola oleju i płynu w chłodnicy, kilka ruchów korbą - dla kontroli czy ciśnienie oleju jest, potem jeszcze dałem gaz i usłyszałem to skrzypienie wtrysków

Piękne
Po zagrzaniu zagadał od razu, trochę nie łapał na jeden "gar" jak jest zimny. Prawdopodobnie złe ustawienie wałka rozrządu... że też nie przyszło nam wcześniej do głowy, żeby to skontrolować...
Trochę po dymił na początku - jakoś nie wierzę w te filmy na Youtube gdzie traktor niby stał ileś czasu i przy -25 odpala bez dymku
No i następnie już tylko przyjemność z jazdy. Objeździłem chyba ponad godzinę po okolicy. Pierwszy raz miałem okazję wypróbować blokator - wjeżdżałem na takie wzgórze ponad moją mieściną, tam dość grubo śniegu, ale dawał radę.
Kilka fotek na pamiątkę, niestety tylko telefonem robionych.
Żal go było gasić

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...