Moje A-25
Moje A-25
Ciągnik, który kupiłem stał na pewno na dworze dłuższy czas , podczas pierwszych prób odpalenia nakręcił mi kolega taki filmik:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 2192&hl=pl
Przed przystąpieniem do odpalania postanowiłem sprawdzić czy w misce olejowej jest woda z olejem - pierwsze 5 litrów do wiadra zleciało wody a potem syf podobny do oleju, następnie zalałem świeży nowy olej, pokręciłem korbą, odkręciłem na filtrze czujnik oleju i olej sie pokazał bez problemu. A więc bat na lince mnie pociągnął - traktor odpalił po czym zdechł. Okazało sie nie drożne zasilanie paliwa. Wyczyściłem filtr, odstojnik i znowu na zaciąg (rozusznik mam w regeneracji) i zapalił, ale z pompy wody zaczęło sie lać ciurkiem tak wiec wstawiłem go do stodoły, a po niedzieli jadę po nowa pompę.
P.S. Ale fajnie sie tym jeździ - zakochałem sie w tej maszynie B)
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 2192&hl=pl
Przed przystąpieniem do odpalania postanowiłem sprawdzić czy w misce olejowej jest woda z olejem - pierwsze 5 litrów do wiadra zleciało wody a potem syf podobny do oleju, następnie zalałem świeży nowy olej, pokręciłem korbą, odkręciłem na filtrze czujnik oleju i olej sie pokazał bez problemu. A więc bat na lince mnie pociągnął - traktor odpalił po czym zdechł. Okazało sie nie drożne zasilanie paliwa. Wyczyściłem filtr, odstojnik i znowu na zaciąg (rozusznik mam w regeneracji) i zapalił, ale z pompy wody zaczęło sie lać ciurkiem tak wiec wstawiłem go do stodoły, a po niedzieli jadę po nowa pompę.
P.S. Ale fajnie sie tym jeździ - zakochałem sie w tej maszynie B)
- agrotechnik
RE: Mój A-25
Nie dziwię ci się. W zetorach można zakochać się na zabój.
No brawo Tymon ! Co prawda miałem od Ciebie prawie, że relację na żywo, ale to nie to samo co filmik
Będą z tego Zetorka jeszcze "ludzie" 
Sądząc po Twoich zamiarach to niedługo będzie jeden z najlepiej odrestaurowanych Zetorków
A odnośnie zakochania to ja też się w Boćku zakochałem, pomimo że widziałem go tylko na filmiku i fotkach
Miłość od pierwszego wejrzenia 

Sądząc po Twoich zamiarach to niedługo będzie jeden z najlepiej odrestaurowanych Zetorków

A odnośnie zakochania to ja też się w Boćku zakochałem, pomimo że widziałem go tylko na filmiku i fotkach

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- agrotechnik
He, he kiedy ślub?:lol::lol: Ja też marzę o zetorku 25k/t/a albo o 50 super.
ślubu nie będzie ale na pewno jak go odremontuje będzie wianekagrotechnik napisał/a:
He, he kiedy ślub?:lol::lol: Ja też marzę o zetorku 25k/t/a albo o 50 super.

Co do supra to jest coś w okolicy i może niedrogo bo nie wylewają za kołnierz

o to kolejny filmik jak go wyciągaliśmy z podwórka na drogę http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 9333&hl=pl
Kurcze Tymon zarejestruj się na YouTube bo tam lepiej się ładują filmiki
No i wydaje mi się, że tam lepsza jakość jest. No i do ulubionych mógłbym sobie dodać
Widzę, że prawą felgę masz chyba nieoryginalną. Jakby od Skody?

No i wydaje mi się, że tam lepsza jakość jest. No i do ulubionych mógłbym sobie dodać

Widzę, że prawą felgę masz chyba nieoryginalną. Jakby od Skody?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
URSUS ja się spodziewałem w twoich rękach C-45 a nie zetora jakiegoś 

No widzisz - życie jest nieobliczalne 

A pomijając temat, parę ładnych lat wstecz do tyłu jak jeszcze żył mój dziadek to opowiadał mi ze miał takiego bociana i miał jakąś wadę ze rwał od kół szpilki i co jakiś czas trzeba było zmieniać na nowe.
Oki, ale odnośnie mojego Zetorka jest temat tutaj - KLIKfazer_19 napisał/a:
A pomijając temat, parę ładnych lat wstecz do tyłu jak jeszcze żył mój dziadek to opowiadał mi ze miał takiego bociana i miał jakąś wadę ze rwał od kół szpilki i co jakiś czas trzeba było zmieniać na nowe.
Tymon piękna maszyna , jak dla mnie to nieżle wygląda już teraz w porównaniu do zetorków oferowanych na Alledrogo:)
- agrotechnik
Pewnie 50 super, bo jak ma 4 gary to na pewno. Wczoraj byłem u stryjka który pracował w pobliskim PGR i małą dyskusję na temat zatorków i c45 sobie zrobiliśmy. Mnie zaskoczył fakt iż stryjek pracował na c45 i jak mu pokazałem ten plug przyczepiany na kolach gumowych to powiedział że to typowa przeróbka, bo później ten cały cyrk z ładowaniem maszyny przyczepkę nie miał sensu skoro pole było jakieś 200 m stąd to po co się cackać? Mam szczęście.B)
A nasz admin sobie jeszcze kupi c45 bo na razie zbyt drogie są ale marzenia się spełniają.
A nasz admin sobie jeszcze kupi c45 bo na razie zbyt drogie są ale marzenia się spełniają.
A będą coraz droższe niestety - ale to nie temat o C45 - proszę nie robić bałaganu.
po długim czasie poszukiwań udało mi sie zakupić komplet naprawczy po 300 zł na tulejach chromowanych za dziurę oraz fabryczna nowa pompę wody anie po regeneracji , swoja jak wymontowałem okazało sie ze już ktoś domowym sposobem ja regenerował i wszystkie części poza korpusem nadają sie tylko na złom nawet koło pasowe jest wyrobione hehehe tragedia ale za parę dni będę miał nówkę tylko ze jest droga 385 zł
ale na szczęście pompa wody nie rozpada sie z dnia na dzień B) zamówiłem tez fabrycznie nowa głowice zobaczmy mam mieć odpowiedz w przyszła sobotę czy da rade sprowadzić , Końcówki rozpylaczy kupiłem oryginalne po 25 zł za sztukę .Bo od 330 sie nie nadają jak wiemy a jak nie wiemy to mamy problem B)
A co niewiedza ze jest różnica to dodam tylko ze nasi wspaniali fachowcy zakładali tez końcówki od 330 do mercedesa i potem w aucie silnik chodził jak od traktora heheh taka miał pracę .
Udało misie tez kupić inne skarby z nowych części oryginalnych
P.S. w Kaliszu bardzo niemiła obsługa rozmawiają przez telefon jakby robili łaskę ale na szczęście w naszym kraju są jeszcze prywatne sklepy z miła i fachowa obsługa

A co niewiedza ze jest różnica to dodam tylko ze nasi wspaniali fachowcy zakładali tez końcówki od 330 do mercedesa i potem w aucie silnik chodził jak od traktora heheh taka miał pracę .
Udało misie tez kupić inne skarby z nowych części oryginalnych

P.S. w Kaliszu bardzo niemiła obsługa rozmawiają przez telefon jakby robili łaskę ale na szczęście w naszym kraju są jeszcze prywatne sklepy z miła i fachowa obsługa
- Deleted_User
hej tymon a jak ci chodzi kierownica w twoim zetorku ? ja kupiłem boćka 3 tygodnie temu i doktoryzowałem sie na kolumnie kierowniczej a dzisiaj odkryłem że mam pęknięty silnik to jest dopiero problem na razie jeździ tylko jak długo?
kierownica chodzi ciężko ale dlatego ze traktor prawie 20 lat stał nie używany z czego większość pod chmurką :rol: ale w bielsku białej jest zakład który regeneruje kolumny kierownicze np do czapajewa robili cała nowa przekładnie wiec jak będzie trzeba to wyśle tam swoją ale z tego co oglądałem to raczej mam zapieczone zwrotnice i pewnie mam tez wode w kolumnie i rdze
ale nie takie rzeczy żeśmy ze szwagrem po pijaku naprawiali B)

sklep jest w Czechach
wybieram sie tam
na dniach a drugi w Polsce tylko ze tam narazie czekam na wykaz części z cenami dla porównania czy aby nie przepłacamy za niektóre z części ale jak będą konkrety to zamelduje B) poza tym ogłoszenia z lokalnej prasy typu ANONSE ja np dałem ogłoszenie ze kupie części nowe i proszę coś niecoś kupiłem 

- Deleted_User
tymon a ten sklep w czechach z częściami to daleko od granicy ja mieszkam pod krakowem to może bliżej niż do kalisza a czy ktoś może ma numer telefonu do kalisza do tego sklepu
elvisss prześledź tematy o zetorze tam są adresy do kalisza i nr telefonu
a sklep jest w BRNIE poza tym to nie jest temat aby sie licytować kto ma bliżej bo ja tam na pewno nie jadę po to aby kupić parę pierdoł dostępnych tutaj hehehe tylko kupić więcej oryginalnych części z drugiej strony kolego wystarczyło by żebyś dał ogłoszenie w lokalnej prasie i zawsze coś znajdziesz a jak masz pęknięty blok to bloków jest pełno
a sklep jest w BRNIE poza tym to nie jest temat aby sie licytować kto ma bliżej bo ja tam na pewno nie jadę po to aby kupić parę pierdoł dostępnych tutaj hehehe tylko kupić więcej oryginalnych części z drugiej strony kolego wystarczyło by żebyś dał ogłoszenie w lokalnej prasie i zawsze coś znajdziesz a jak masz pęknięty blok to bloków jest pełno
tam sie przejeżdża obok tego sklepu stoją normalnie nowe zetory na sprzedaż B) trza było sie rozglądać:Dmardens napisał/a:
Brno 200 km. od przejścia w Cieszynie ja tam miałem załadunek ciezarówkociekawe jaki jest adres :rol: