Jak już niektórzy wiedza, mam troche częsci do Zetorka. W ten weekend wziołem sie za renowacje zatartego silnika. Potrzebuje do szczescia tylko szlif wału i nowe panewki. Oto kilka fot:
Skubany nie wiedziałem, że tak wał od 25 wygląda Czekamy na dalsze postępy Z panewkami to wydaje mi się, że może być problem. No chyba, że wkładki sobie dorobisz.
Dołożyłem następne fotki, które nadesłał Mateusz. Kombinezon widzę profeska Ja tam bardziej jak mechanik z PGRu wyglądam niż jak serwisant Zetora, ale i robota póki co brudniejsza
to wał nowego typu - utwardzany w procesie produkcji przynajmniej koszt azotowania odpada
pomierz go na korbowych czopach - będzie wiadomo czy jeszcze wyda szlif , czy trzeba kombinować
Oj tam Pawle... kombinezonów kilka mam bo fajnie sie w takich pracuje Co do wału był on szlifowany, pohodził dwa latka, może 5mth na rok i potem obruciły sie panewki na jednym korbowodzie... Wał wyczyściłem do srebra na gładzi, zasmarowałem tawotem i obwinołem materiałem skręcajac drutem. Teraz czeka na dalsze losy. Myśłe ze źle z nim nie jest, ale pomiary beda robione.
O prosze Pawle Właśnie chciałem pisac o pompie wodnej do Ciebie a tu wyciagnąłeś mój temat. Mam pytanie, jaki rozm. maja łożyska w pompie wodnej?? Narazie składam i kompletuje elementy potem poskładam do kupy, nie śpieszy sie
Mam głupie pytanie, czy pompa wodna od Z25 i Z50 Super jest taka sama?? Tak słyszałem i pytam z ciekawości, myśle że to jakiś wymysł bo wydajnośc musi byc inna...
No może nie starczyć, chyba, że trafi się okazja. Jakieś 1,5 roku temu jeden gość za cały tył + koła do 25K chciał 1500 zł. Jednak nikt nie dał mu takiej kasy. Do dziś to stoi.