holder
RE: holder
No Rafał - Holderek widzę sobie fajnie radzi. Filmik jakiś nakręcony ??
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
No, no rafał pięknie to wygląda;) Ale dałeś mu ostro w kość przy tym oraniu, i sobie pewnie też... PIĘKNY:)
Film jest , poprosze potem Pawła o umieszczenie go na You Tuble. Fajnie będzie widac jak sam orze i idzie w bruździe do końca pola.
- przemekprzemek2
- Deleted_User
Niestety mój germański jest fatalny. Jestem pełen optymizmu zlożyłem tą skrzynię ... cała sobota poszła na tą robótkę
Rafał gratuluję maszyny jest rewelacyjna!

- przemekprzemek2
- Deleted_User
No no... super sprzęt!!! ładnie zadbany. Zazdroszczę 

dzięki Marcin , ale Przemek to ma dopiero piekna maszyne. Na PW przesłał mi kilka fotek i jestm pod wrażeniem. jest to trochę nowszy od mojego model ale ma kilka ciekawych rozwiązań.
Słuchajcie to może na Wilkowice udało by się zwieśc wasze maszyny to by nas był już mały klub Holdera
?
Słuchajcie to może na Wilkowice udało by się zwieśc wasze maszyny to by nas był już mały klub Holdera

- Jacek ze Skansena
Widzę, że Holduś się ruszył to już jest dobrze. Wilkowice na Premiery czy wcześniej przewidujesz??
- przemekprzemek2
karzdy sprzęt musi wyglądać elegoncko a do tego oczywiście musi być sprawne, wtedy będzie długo pracował.:yes:
Brawo Rafał! Ostro idą pracę do przodu nie tylko z Holderem. U mnie póki co troszkę jest zastój, ale za to można podpatrzeć jak inni przywracają dawny blask ciągniczkom 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- agrotechnik
Co do farby to ona jest oliwkowa. Podobna do wojskowej.
Chyba taki podobny kolor jak Ursus Fazera ? Bo to troche inne oświetlenie i może jest małe przekłamanie. Albo ciemniejszy odcień.
- agrotechnik
To zależy jak światło pada, bo jak pod obiektyw to wydaje się jaśniejsza. Z kolei jak jest cień to jest ciemniejsza. Najlepiej Rafała zapytać jaki to ma kolor bo widział go na "żywca".
Słuchajcie tych odcieni jest kilka, bo tak: silnik juz ktoś malował na taki jaskrawy, góra była pokrywana takim ciemnym. Ten pierwotny kolor to chyba ten na spodzie ciagnika taki jak podał Agrotechnik taki oliwkowo zielony. Trudno mi sie wypowiadac na temat pochodnych kolorów bo mam problem z opisaniem palety danego koloru - ponoc z tm problemu nie maja kobiety i będę musiał Moją poprosic o ocenę.
Ale ten kolor mi się kojarzy z wojskowym malowaniem pojazdów.
Prace ruszyły i chciałbym zakończyc Holderka do końca maja ale to plany a wiemy że zawsze to się przesuwa. Na warsztacie są jeszcze zetor- wymiana pompy i Rs już rozpołowiony - naprawa ukł kierowniczego.
Znalazłem e sklepik z pewną ilością częsci do Holdera. Nie ma tego za dużo ale jest kilka ciekawostek jak zapalniki zundfix, rurka kontroli oleju w zbiorniku, szkalne oko kontrolne popmy olejowej, lakiery , świeca żarowa, reflektory i okładziny hamlcowe. https://shop.strato.de/epages/61009898. ... -Schlepper
Ale ten kolor mi się kojarzy z wojskowym malowaniem pojazdów.
Prace ruszyły i chciałbym zakończyc Holderka do końca maja ale to plany a wiemy że zawsze to się przesuwa. Na warsztacie są jeszcze zetor- wymiana pompy i Rs już rozpołowiony - naprawa ukł kierowniczego.
Znalazłem e sklepik z pewną ilością częsci do Holdera. Nie ma tego za dużo ale jest kilka ciekawostek jak zapalniki zundfix, rurka kontroli oleju w zbiorniku, szkalne oko kontrolne popmy olejowej, lakiery , świeca żarowa, reflektory i okładziny hamlcowe. https://shop.strato.de/epages/61009898. ... -Schlepper
- przemekprzemek2
fajne ale dosyc drogie
no niestety ceny w euro a jak się chce oryginały to trzeba już wyłozyc ciężka walute.
- agrotechnik
Lepiej tanie zamienniki stosować.