bardoz trzesie na niej ...ale da sie przezyc :):):) ...Moja babcia ma juz vistule ze wspomaganiem ...ale gdzies tak 13 km od mojej okolicy ma koles Vistulke co jeszcze wspomagania nie ma ...
Masz rację, mój dziadek szkolił się na s4 ale nie u nas. Był pierwszą osobą w mojej okolicy która umiała jeździć kombajnem, i to vistulą bo na takiej potem odbywał praktyki.
jako mały chłopak podziwiałem te kombajny to one zaczęły podbijać PGR -y ja już w latach 80 tych zacząłem pracę po Technikum Mechanizacli jako operator Bizona i to pierwszrgo po Vistuli Bizona Z040 potem jużjako nauczyciel zawodu prowadziłem kursy kombajnistów na Bizony Z050 , Z056, Z060, Bizon Rekord :yes:
To zdjęcie Kolejorz dodał już na Agroforto;) Ale ma duże szczęście bo koło mnie już się Vistule nie trafiają w tym roku tylko widziałem ZO20 i Bizona Giganta:)
U mnie jest jedna Vistula - nie widziałem jej już chyba z 5 lat w ruchu, kiedyś była (też chyba 5-4 lata temu) z workownicą na chodzie b. stara chyba nawet KZB-3A. Dowiem się. Teraz mają jakiegoś małego Fahra.
U mnie Bizonów jest dużo, ale to tylko Z056. Nie widziałem w tym roku Rekorda. Jeden jest Z040 i eksportówka 5050 oraz Z056 na Czechosłowację, a tak to nic więcej. Nie widziałem jeszcze na własne oczy Giganta. W zeszłym roku jak byłem na dożnynkach w sąsiedniej miejscowości to jechała KZB-3B z workownicą (stan b. dobry), odmalowana i wszystko, z 1964r.
Pozdrawiam, Daniel93
Ja wam mogę tylko pozazdrościć u mnie w okolicy już takie rzczy się strasznie rzadko zdarzają ostatnio w sobote byłęm zaskoczony jak obok mojego domu przejechał bizon Z056 z hederem z tyłu, wszystko dlatego, że u mnie w regionie jest dwóch dużych rolników, którzy maja wszystkie pola w koło i im nie opłaca się kosić starymi kombajnami, czy starymi maszynami robić, jeżdzą New Hollandy, Forschritty, Renówki, gdzieś 15-20 km dalej już krajobraz przechodzi w rolnictwo indywidualne...