maszyny konne

Widziałeś jakąś starą nieużywaną maszynę lub traktor? Może jest na sprzedaż?? Pisz - może uda się ją uratować
Awatar użytkownika
Deleted_User

RE: maszyny konne

Post autor: Deleted_User »

na sprzedaż
Obrazek ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
przemekprzemek2

Post autor: przemekprzemek2 »

W zaszłm roku była taka sadzarka do kupienia na złomowisku,
Spóźniłem sie 1 dzień - została pocięta.
Awatar użytkownika
Traktorek98

Post autor: Traktorek98 »

Żeby nie zakładać nowego tematu, to piszę tutaj.
Kupiłem kultywator konny na kołach o szerokości ok.1m taki jak ten http://tablica.pl/oferta/kultywator-kon ... 1f5Yx.html
Z nudów chcę go pomalować i przy okazji prostuje to co pogięte i staram się go doprowadzić do stanu dobrego, stąd moje pytanie. Kiedy go wciągałem do warsztatu zauważyłem że koła mają bardzo wielki luz, to znaczy latają na wszystkie boki i nie są w stanie obracać się pionowo. Chciałem was zapytać jak montowane były koła zarówno na przedniej jak i tylnej ośce. Druga sprawa to w jaki sposób rama kultywatora "leżała" na przedniej osi, a raczej na tym drągu co wystaje do góry. Zauważyłem że jest tam regulacja, poprzez przestawianie obejmy ze śrubką i nakładaniu oczka na czop, ale wydaje się to bardzo nie stabilne, a po za tym obejma ma gwint pod śrubkę z boku i ona się bardzo wyciera. Proszę o pomoc, zwłaszcza z tymi kołami bo to raczej tak nie powinno być.
maciej sacha

Post autor: maciej sacha »

Na złomie w Myśliwcu (powiat Wąbrzeski, kujawsko pomorskie) stoi siewnik konny nieprzerobiony, wygląda na kompletny. Szczegółów nie znam- widziałem go z drogi przejeżdżając koło złomu.
MichalUrbaniak

Post autor: MichalUrbaniak »

W okolicach Poznania jest na sprzedaż przetrząsacz do siana. Jeżeli potrzebne zdjęcia i bliższe informacje postaram się wszystkiego dowiedzieć
ODPOWIEDZ