Vistulka
- klusek-rolnik
Vistulka
Witam.Jakoś tak mnie naszło zeby zrobić model Vistuli.I z tego tytułu chciałbym was Retromaniaków poprosic o zdjęcia Vistuli jak najwięcej sie da
Z góry dziekuje
Z góry dziekuje
RE: Vistulka
Model bedzie niełatwy do wykonania, ale jeszcze nikt takiego nie ma. Tym bardziej bedzie ciekawie. Wieczorem cos wrzuce jakies rzuty maszyny.
- klusek-rolnik
Wiem ze nie bedzie łatwy do wykonania;)ale jak go zrobie to może zajade z nią do Wilkowic:D rafal dzieki ze mi pomożesz
- agrotechnik
Wreszcie jakiś kombajn po zetorkach i c45.
ja potrzebowałbym zdjęcia, rysunki s6 bo chcę zrobić zestaw jak na tym filmiku z kd35 i s6. To pierwsze prawie gotowe.
Klusek, mam pytanie, czy dorobisz coś jeszcze, jak np.: c328 z przyczepką po zboże? Ale po pierwsze o jaki model ci chodzi bo były 3: kzb3a, 3b i mój ulubiony 3r, taki na gąsienicach z przodu.

- klusek-rolnik
kzb3b bo chce zrobić wersję z przenośnikiem ślimakowym;)
- Deleted_User
- klusek-rolnik
Dzięki.Po niedzieli biore sie za koła.A otem bedziemy myśleć dalej.
- agrotechnik
Właściwie to s4 jest gorszą wersją visty. Ale wiem o co już chodzi, klusek chce zrobić takie coś jak podnośnik zboża z pokosów po poprzednim przejeździe żniwiarką pokosową, o to chodzi??
- agrotechnik
Właściwie to vista jest rozwinięciem:
- s4
- trochę niedopracowanego żm-4(silnik na benzynę dużo pali)
i to jest właśnie cykl rozwojowy. Mozna ewentualnie na początku amerykańskiego IH-123 SP.
- s4
- trochę niedopracowanego żm-4(silnik na benzynę dużo pali)
i to jest właśnie cykl rozwojowy. Mozna ewentualnie na początku amerykańskiego IH-123 SP.
- klusek-rolnik
agrotechnik źle mnie zrozumiałeś ja robie zwykły heder a nie podbierak do pokosów a chodziło mi o przenośnik ślimakowy do zboża
- agrotechnik
To chodzi ci o model kzb-3b, taki jak na fotkach. nawiasem mówiąc zrobiłeś juz coś??
- klusek-rolnik
nawiasem mówiąc jeszcze nie bo dopiero dzisiaj wróciłem bo byłem u wujka pomóż sadzic kartofle moze jutro wezme sie za koła przednie a potem tylne:p
oo wcześnie sadzicie, jaki to rejon kraju?
- klusek-rolnik
Łódzkie miejscowość Czastary.A co do Vistuli to dzisiaj wziąłem sie za koła
Dzisiaj zrobiłem przednie koła(narazie bez środka) i chodzi mi o kolor felgiw Vistuli.Myslałem żeby pomalować na jakiś żółty.A jak już jestem przy kolorach to na jaki kolor były wogóle malowane te kombajny??
Dzisiaj zrobiłem przednie koła(narazie bez środka) i chodzi mi o kolor felgiw Vistuli.Myslałem żeby pomalować na jakiś żółty.A jak już jestem przy kolorach to na jaki kolor były wogóle malowane te kombajny??
Vistule były (chyba) wszytkie czerwone, takie jak ta powyżej na zdjeciach...
- klusek-rolnik
co myslicie na wzorowanie się na tej Vistuli?? kolor fajny
http://www.allegro.pl/item327633142_kom ... stula.html
http://www.allegro.pl/item327633142_kom ... stula.html
Wydaje mi się, że ten kolor nie jest oryginalny.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- klusek-rolnik
wiem ale czy można by się wzorować na silniku bo też tak jakby po "Tuningu" jest.Bo reszta chyba oryginalna
Dziś skończyłem(prawie) przednie koła.Bieżnik będzie robiony razem z tylnymi kołami.Oto fotki:

I dziś nie spałem pół nocy myśląc jak zrobić silnik?? nie będzie on łatwy do wykonania.Jeśli ktoś ma dostęp do Vistuli to prosił bym o zrobienie mi kilku fotek sinika.Byłbym bardzo wdzięczny.
Dziś skończyłem(prawie) przednie koła.Bieżnik będzie robiony razem z tylnymi kołami.Oto fotki:

I dziś nie spałem pół nocy myśląc jak zrobić silnik?? nie będzie on łatwy do wykonania.Jeśli ktoś ma dostęp do Vistuli to prosił bym o zrobienie mi kilku fotek sinika.Byłbym bardzo wdzięczny.