Witam!
Tym razem robię Ursus c 330:) Nie jest to łatwe... ale łatwiejsze od Vistuli... więc proszę was Retrotraktorzyści o dużo fotek i pomoc przy przenoszeniu na skalę Robię z papieru...technicznego ale jednak będzie potrzebny do modelowania... Proszę to mój drugi model Pomóżcie
Fajny pomysł z tym zetorem ale tak nawiasem mówiąc to juz bedzie 3 zetor (ogółem) na RT.A może spróbuj zrobić Dutre?? Takiego nikt nie ma.Znalazłem zaraz kilka fotek: http://www.fotosik.pl/search.php?search ... lij=szukaj
I miałbyś dosć prosto bo to fotki z remontu to wszystko widać:p
Karol, ja proponuję żebyś zrobił to co chcesz, ale ja bym proponował 15-tkę. Mało kto wie ale rozwiązanie skrzyni biegów z jej użyto w 50 i 35. Ja sam chcę zrobić dutrę ale narazie stoję w martwym punkcie budowy mojego pierwszego modelu- kd35. Brakuje mi oliwkowej farby olejnej. Do tego zabrałem się do robienia ciężkiej brony BC-9. Się nieźle wpakowałem i radzę każdemu żeby tak samo nie zrobił. A zetorów nigdy mało, jest 25, 25k, 50 to i 35 niech będzie. Zresztą taki 50 to łatwy jest bo nie widać silnika i tu jest ułatwienie.
agrotechnik masz może jakieś rysunki lub rzuty tej brony BC-9? Chciałbym coś takiego doczepic do mojego Stalinca. Niestety mam tylko ogólny rysunek tej rosyjskej talerzówki.
Ja mam taki z profilu rzut. Ale ci ją opiszę bo ona prosta w budowie jest a ja nie mam skanera ale ci postaram się zeskanować..
A więc tak: z przodu jest coś takiego w powyginanych rurek i to tworzy ramę nośną dla 3 kół które są w 3 oddzielnych częściach spiętych łańcuchem. z tyłu jest 9 pól bron o zębach wygiętych w stronę jazdy o długości po 20 cm. Wszystko jest razem ciągnięte przez 2 łańcuchy spięte na skrajach ramy.
Chyba dobrze ale ci skana wyśle niedługo.