Siedzenia jeszcze oryginalnego nie upolowałem za normalna cenne, ale jak kupie to pewnie ze założę . Ostatnio kupiłem kierownice także niedługo będzie miał już oryginalna.
Filtr oleju jest od perkinsa chyba pasuje tez do 80 ,dorobiłem przejściówkę dokręcaną do oryginalnych mocowań bo chciałem mieć pewność ze olej będzie dobrze filtrowany ,ponieważ włożyłem trochę kasy w remont silnika, i wlałem półsyntetyczny olej castrol a filtr sitkowy chyba nie bardzo dałby rade z tak rzadkim olejem.
Koszt naprawy Zetora to około 4 tysięcy . Silnik jest po kapitalnym remoncie nowe tłoki, tuleje, panewki , końcówki wtryskiwaczy , sekcje no i jeszcze musieliśmy kupić dobra głowice . Zetora rozebraliśmy z bratem dosłownie do ostatniej śruby , wymieniliśmy wszystkie łożyska , uszczelnienia , wymieniliśmy oleje , kupiliśmy nowy akumulator . Pompę wodna robiliśmy cala nowy wałek z nierdzewki , uszczelnienie mechaniczne . A jeszcze nowe okładziny na tarczach hamulcowych i na sprzągle , nowa instalacja elektryczna . Musiałem jeszcze parę rzeczy dokupić : blokadę układu różnicowego kierownice i jeszcze parę innych rzeczy. USŁYSZEĆ DŹWIĘK SILNIKA (PIERWSZY KLEKOT BOCIANA) BEZCENNE